Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 11 augustus

Alkmaar 11-08-2005 - 15.00 uur

Diefstal auto

Wieringerwerf, woensdag 10 augustus 2005.

Woensdagmorgen ontdekte de eigenaar van een personenauto dat zijn voertuig was gestolen. De auto stond geparkeerd op de Schervenweg. De sleutel van de auto werden weggenomen vanuit de kantine van het bedrijf waar de eigenaar werkt. Het gaat om een auto van het merk Citroën, type Berlingo. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken VP-SF-02.

Jongen mishandeld

Heerhugowaard, woensdag 10 augustus 2005.

Woensdagmiddag heeft een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard aangifte gedaan van mishandeling. Deze vond plaats op dinsdag 9 augustus 2005 op het Berckheideplein. Terwijl het slachtoffer over het plein liep kwamen een 5-tal jongens op hem toe rennen. Eén van hen begon op het slachtoffer in te slaan. Ook de andere jongens begonnen te schoppen en te slaan. Terwijl het slachtoffer op de grond lag werd hij meerdere keren tegen zijn hoofd geschopt. Hij wist op een gegeven moment aan zijn belagers te ontkomen en moest zich voor zijn verwondingen onder doktersbehandeling stellen. Waarom de mishandeling plaats vond is niet bekend.

Inbraak horecabedrijf

Den Helder, woensdag 10 augustus 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Koningstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van een deur. In het bedrijf werd vervolgens een binnendeur op grove wijze vernield. De eigenaar mist een Cd-speler en een muziekcomputer.

Huzarenstukje van kitesurfer

Egmond aan Zee, woensdag 10 augustus 2005.

Een onbekend gebleven kitesurfer leverde woensdagmiddag een huzarenstukje door een in moeilijkheden verkerende catamaran in open zee de helpende hand te bieden. De surfer kreeg in de gaten dat de bemanning niet meer terug kon komen naar de kust. De surfer bedacht zich geen moment en voer naar de boot. Door op de catamaran te gaan zitten en zijn eigen surfzeil te gebruiken als voortstuwingsmiddel bracht hij de boot met bemanning naar de vaste wal.

Rijden onder invloed van alcohol

Wervershoof, woensdag 10 augustus 2005.

Woensdagavond werd een 59-jarige bestuurder van een personenauto uit Nagele aangehouden op de Markerwaardweg. Surveillerende agenten zagen dat de man slingerend reed. Het vermoeden dat hij teveel alcohol had gedronken bleek juist te zijn. Hij blies namelijk 635 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveel van 220 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Akersloot, donderdag 11 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 38-jarige man uit Groningen aangehouden op de Geesterweg. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 515 ug/l., ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Snelheidscontrole

Hoorn, woensdag 10 augustus 2005.

Woensdagavond werd op de Zwaagmergouw een snelheidscontrole gehouden waarbij de snelheid van 330 voertuigen werd gecontroleerd. Er werden 52 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u terwijl terplaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Vrouw gewond na aanrijding

Hoorn, donderdag 11 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag raakte een 18-jarige vrouw uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de Zwaagmergouw. Het slachtoffer wilde de Zwaagmergouw op haar fiets oversteken toen zij werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 24-jarige man uit Medemblik. Bij de aanrijding raakte de vrouw gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar zij is opgenomen.

Brandende auto zorgt voor veel schade

Hoorn, donderdag 11 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag ontdekten voorbijgangers dat er brand was uitgebroken in een auto die geparkeerd stond in een carport van een woning aan de Karos. In korte tijd stond ook de carport in brand. De brandweer was het vuur snel meester waardoor nog meer schade kon worden voorkomen. Vooralsnog is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Mogelijk is er spraken van kortsluiting maar ook brandstichting wordt niet uitgesloten

Man bewusteloos geslagen

Hoorn, donderdag 11 augustus 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag vond een vechtpartij plaats op de Veemarkt. Hierbij werd een tot nu toe onbekende persoon tegen het hoofd geslagen waardoor hij buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer zat met nog twee andere personen in een taxi toen hij woorden kreeg met een 42-jarige man uit Amsterdam. De woordenwisseling ging over het gebruik van een mobiele telefoon. Volgens de ene partij zou de Amsterdammer het slachtoffer plotseling een harde slag tegen het hoofd hebben gegeven. Anderen verklaarden dat het slachtoffer was begonnen met slaan. Het slachtoffer, inmiddels weer bij kennis, is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij voor de nacht ter observatie is opgenomen. Omdat niet precies duidelijk is wie wat gedaan heeft werden er geen aanhoudingen verricht

Fietsen en gereedschap uit schuur gestolen.

Wognum, donderdag 11 augustus 2005. .

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een schuur achter een woning aan de Kerkstraat. De dieven kwamen in de schuur door een niet (goed) afgesloten deur. Volgens de bewoner zijn er twee fietsen weggenomen. Ook bleek dat er elektrisch gereedschap, zoals een boormachine en een grastrimmer, was verdwenen.

Aanhouding in onderzoek naar grafschennis

Heerhugowaard, donderdag 11 augustus 2005.

De politie in Heerhugowaard heeft gisteren en vandaag vier jongens, variërend in de leeftijd van 13 tot 16 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard, aangehouden in het onderzoek naar de vernielingen op de begraafplaats aan de Krusemanlaan.

Eén van de verdachten meldde zich woensdagmorgen vrijwillig bij de politie in Heerhugowaard. Hij bekende in de nacht van zaterdag op zondag betrokken te zijn geweest bij de vernielingen op de begraafplaats. Hierbij werden een aantal urnen, gedenkplaten en andere goederen vernield. De jongen is in het politiebureau aangehouden. Tijdens het daarop volgende onderzoek werd ook de identiteit van de andere daders bekend. Zij zijn inmiddels aangehouden. Allen bekenden hun aandeel in de vernielingen. Drie van de vier verdachten zitten op dit moment nog vast. In dit onderzoek worden vooralsnog geen verdere aanhouding verwacht. Het onderzoek naar de andere vernielingen in de omgeving van de begraafplaats wordt voortgezet. Of de vier aangehouden jongens daar iets mee te maken hebben is op dit moment nog niet bekend.

Rectificatie

Burgervlotbrug, donderdag 11 augustus 2005.

Afgelopen zaterdag is een storende fout geslopen in de berichtingeving over een ernstig ongeval op de N9 in Burgervlotbrug waarbij zes personen gewond raakten. Volgens het politiebericht kwam de verdachte, een 41-jarige man uit Den Helder, met zijn auto uit de richting van Den Helder. Dit is niet juist. De man kwam uit de richting Alkmaar, kwam door onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht en botste frontaal op een auto die uit de richting Den Helder kwam en werd bestuurd door een 64-jarige vrouw uit Heiloo. Een achter de vrouw rijdende personenauto botste vervolgens weer op de voor haar rijdende auto.