Politie Hollands Midden

Datum: 11 augustus 2005

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na winkeldiefstal De politie heeft op woensdag 10 augustus, omstreeks 13.45 uur, een 45-jarige man en zijn 45-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Gouda, aangehouden voor een winkel aan de Bloemendaalpassage. Winkelmedewerkers zagen dat de man een artikel uit de winkel onder zijn trui stopte en de winkel zonder te betalen verliet. Zijn vrouw was echter nog in de winkel waarop de medewerkers haar aanspraken. Een kijkje in haar tas leerde dat ook zij artikelen in haar tas had zitten uit de winkel die nog niet betaald waren. Er ontstond consternatie rond de vrouw en de tas. Winkelend publiek bemoeide zich met het voorval. De man was inmiddels teruggekomen om zijn vrouw bij te staan. Na enig duw- en trekwerk kwam de politie ter plaatse en rekende de vrouw en de man in. Ook werden hun drie kinderen (8, 12 en 14 jaar) die zich ook voor de zaak bevonden aangehouden. Onderzocht wordt of zij met de diefstal te maken hebben. De vijf zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij een verklaring hebben moeten afleggen. Zij hebben echter niet bekend. Het vermoeden bestaat dat er uit meerdere winkels spullen is meegenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Leiderdorp Vreemde telefoontjes De politie vraagt burgers waakzaam te zijn wanneer een onbekend persoon via de telefoon probeert persoonlijke informatie te verkrijgen. Dit kan gaan om creditcardgegevens, rekeningnummers, etc. De onbekende persoon doet zich regelmatig voor als vertegenwoordiger van een bekend bedrijf. In Leiderdorp zijn er inmiddels twee zaken bekend van een persoon met een buitenlands accent die probeert via de telefoon rekeningnummers te ontfrutselen. In beide gevallen hebben de gebelde burgers geen informatie afgegeven en hebben zij de politie ingelicht. De politie stelt een onderzoek in naar de telefoontjes.

Bodegraven Verkeersongeval Op donderdag 11 augustus, omstreeks 13.30 uur, ontving de politie vanuit de meldkamer het bericht dat er op de Prins Hendrikstraat een aanrijding tussen een fietsster en een personenauto had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen de agenten een 59-jarige vrouw uit Bovenkarspel aan op de grond. Zij gaf aan, aangereden te zijn door een personenauto. De fietsster reed over de Prins Hendrikstraat komende vanuit de richting van de Brugstraat. De automobiliste, een 18-jarige bestuurster uit Nieuwerbrug, kwam vanuit de Willemstraat de Prins Hendrikstraat oprijden en heeft de fietsster over het hoofd gezien, zo luidt haar verklaring. De fietsster is met onbekend letsel, per ambulance, overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Greep uit kassa De politie stelt een onderzoek in naar een diefstal van een geldbedrag uit de kassa van een winkel aan de Lange Groenendaal. Twee mannen zijn op woensdag 10 augustus, omstreeks 16.00 uur, de winkel binnengekomen. Terwijl één man de medewerkster van de winkel bezig hield heeft de andere man vermoedelijk een greep in de kassa gedaan. De mannen hebben vervolgens de winkel verlaten. Even later kwam de medewerkster erachter dat er geld uit de kassa was verdwenen. De eigenaresse van de winkel heeft aangifte gedaan van diefstal.

Nieuwerkerk aan den IJssel Waarschuwingsschot tijdens achtervolging

Agenten van Politie Hollands Midden hebben op woensdag 10 augustus, omstreeks 11.30 uur, Politie Rotterdam Rijnmond geassisteerd bij een aanhouding. De Rotterdamse politie gaf woensdag op de rijksweg A20 een stopteken aan de bestuurder van een personenauto naar aanleiding van een verkeersovertreding. De auto werd naar de vluchtstrook gedirigeerd. Nadat de politiemensen waren uitgestapt en naar de auto liepen, ging deze er echter vandoor. Er volgde een achtervolging waarbij de automobilist op de rijksweg al slalommend tussen het overige verkeer met een snelheid van zo'n 160 km per uur probeerde te ontkomen. De bestuurder nam de afrit Nieuwerkerk aan den IJssel om via de Europalaan een woonwijk in te rijden.

Daar reed hij zich vast in een doodlopende straat, waarna hij na het rammen van een paaltje, uit de nog rijdende auto sprong en er te voet vandoor ging in de richting van de Takmos. Een agent van Rotterdam Rijnmond loste een waarschuwingsschot, maar de man rende verder. Hij dook in een sloot maar kon even later, mede op aanwijzingen van burgers, op de Maalderij worden aangehouden.

De 19-jarige verdachte, afkomstig uit Gouda, werd overgebracht naar het bureau. Vermoedelijk heeft de man geprobeerd te vluchten, omdat hij nog gezocht werd voor een eerdere bedrijfsinbraak.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --