Politie Gelderland-Zuid

Inbreker bedrijfspand betrapt door beveiliging

Nijmegen 11-08-2005 - (01)

Woensdagmiddag is een 19-jarige man uit Arnhem aangehouden voor bedrijfsinbraak. De man werd betrapt in ruimten voor onbevoegden.

Alerte medewerkers van een instelling aan de Hengstdal spraken de onbekende man aan, toen hij zich in een technische ruimte bevond zonder begeleiding of legitieme reden. De man vluchtte weg waarop een bewakingsmedewerker achter de man aanging. Even later werd de man gezien op het parkeerterrein en alsnog aangehouden.

Politieagenten troffen in de kleding van de verdachten meerdere sleutelbossen aan, die toebehoorden aan de instelling of daar waren weggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek waar bleek dat de verdachte zich veelvuldig schuldig maakt aan misdrijven. In verband met afspraken over veelplegers, wordt deze verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Veelpleger
Bij de aanpak van veelplegers staat een persoonsgerichte aanpak voorop. Voorkomen moet worden dat een jongere uitgroeit tot een veelpleger. Jeugdige veelplegers zullen zo snel mogelijk worden aangepakt met effectieve straffen om zo het veelplegen te stoppen en te voorkomen dat zij een criminele carrière opbouwen. Meerderjarige veelplegers krijgen te maken met een langere vrijheidsbeneming en programmas die tot gedragsverandering moeten leiden.