VVD



Nieuws

11 aug 2005 - Uitvoeringsproblemen Programma
Beheer

Vragen van het lid Snijder- Hazelhoff (VVD) aan de minister van LNV over uitvoeringsproblemen van Programma Beheer.

1. Kent u de problematiek bij de uitvoering van Programma Beheer zoals beschreven in de toegevoegde bijlagen?

2. Deelt u de mening dat de uitvoering van Programma Beheer op het moment gehinderd wordt door bureaucratisch handelen, doorgeschoten controles etc. zoals omschreven in de bijlagen? Zo ja, bent u bereid actie te ondernemen om de geschetste problemen aan te pakken en de uitvoering werkbaar en acceptabel te maken? Zo nee, waarom niet?

3. Deelt u de vrees dat door uitvoeringsproblemen van Programma Beheer de animo bij boeren afneemt? Zal dit beleidsmatige gevolgen hebben en kan dit zorgen voor een afname van boeren die aan Programma Beheer mee doen? Zal de moeizame uitvoering gevolgen hebben voor de beleidsmatige inzet op agrarisch natuurbeheer?

4. Kunt u aangeven waarom de vergoedingen van de beheerspakketten omlaag zijn gegaan? Waarop zijn deze afwijkingen gebaseerd en welke berekeningen liggen hier aan ten grondslag? Bent u van mening dat door het tussentijds verlagen van de in de subsidie beschikking vastgelegde bedragen ( voor 6 jaar ) de animo van deelnemers niet wordt bevorderd en dat deelname aan agrarisch natuurbeheer zal worden belemmerd?

11 augustus 2005

Janneke Snijder-Hazelhoff: j.snijder@tweedekamer.nl