2e persbericht van donderdag 11 augustus 2005

Eindhoven 11-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van dodelijke aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen in verband met de dodelijke aanrijding die zaterdagochtend rond 1.40 uur plaats vond op de Doctor Cuyperslaan. Een 29-jarige Poolse man raakte ernstig gewond bij het ongeluk en overleed later in het ziekenhuis. De exacte toedracht van het ongeluk is nog niet bekend. Mensen die mogelijk iets meer over het ongeluk kunnen vertellen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van Eindhoven Woensel Zuid via 0900-8844.

Eindhoven: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de Winston Churchilllaan zag de politie woensdagavond rond 21.30 uur een 31-jarige motorrijder uit Zeeland met een snelheid van 106 km/u rijden. Op deze weg mag maximaal 50 gereden worden. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Zestien bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de Vestdijk zijn donderdag tussen 9.15 en 11.00 uur zestien bekeuringen uitgedeeld tijdens een verkeerscontrole. Veertien bekeuringen voor het rijden door rood, één voor een verlopen APK en één voor het niet dragen van de autogordel.

Helmond: Tas van vrouw uit rollator weggenomen

In het Frans Joseph van Thielpark is donderdagmiddag rond 13.30 uur de handtas van een 90-jarige vrouw uit Helmond gestolen. De vrouw liet in het park haar hondje uit toen een onbekende man haar kant op liep en haar tas van haar rollator pakte. De dader is weggerend in de richting van de Kanaaldijk. Het is nog onduidelijk wat in de tas zat.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Molenstraat zijn donderdag tussen 11.50 en 14.15 uur 533 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 19 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Heeze: Inbraak in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Nieuwendijk is tussen woensdag 22.30 uur en donderdag 10.00 uur ingebroken. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden onder meer een geluidsinstallatie, een decoupeerzaag en twee boormachines.

Waalre: Auto gestolen

Vanaf de Mevr Brantlaan is tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 8.30 uur een groene Opel Astra Caravan met het kenteken 50-FK-RJ gestolen.