Delhaize Groep


Delhaize Groep rapporteert nettoresultaat van EUR 158,2 miljoen in eerste halfjaar 2005 en bevestigt de winstvooruitzichten voor het volledige jaar

Kerncijfers tweede kwartaal

* Omzetgroei van 3,1% aan ongewijzigde wisselkoersen
* Bedrijfsresultaat daalt met 10,3% aan ongewijzigde wisselkoersen
* Nettoresultaat van EUR 76,9 miljoen

Kerncijfers eerste halfjaar

* Omzetgroei van 3,1% aan ongewijzigde wisselkoersen
* Bedrijfsresultaat daalt met 3,8% aan ongewijzigde wisselkoersen
* Nettoresultaat stijgt met 13,6% tot EUR 158,2 miljoen

Bevestiging van de vooruitzichten voor 2005 (aan ongewijzigde wisselkoersen)

* Omzetgroei van 3,5% tot 4,5%

* Stijging van het bedrijfsresultaat met mid-single digits
* Stijging van het nettoresultaat tussen 15% en 20%

Volledige persmededeling in pdf-formaat
Financial statements Delhaize America (US GAAP)

Reactie van de Afgevaardigd Bestuurder

Zoals we eerder dit jaar aangaven, bleek het tweede kwartaal uitdagend voor Delhaize Groep, zegt Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder. We wisten dat de vergelijkingsbasis hoog zou zijn en we hielden rekening met tijdelijk hogere bedrijfskosten omwille van verschillende strategische initiatieven voor de lange termijn zoals Victory, Sweetbay en marktvernieuwingen bij Food Lion. Maar ingevolge de aanhoudend competitieve omgeving in onze kernmarkten en de zwakke economische omgeving in België bleven onze resultaten onder onze eigen omzet- en winstvooruitzichten.

Echter, in juni en verder in het derde kwartaal zagen wij een verbetering van de verkooptendensen in de V.S., die een betere prestatie in de tweede helft van 2005 zullen ondersteunen. Wij zijn tevreden met de recente omzetontwikkeling bij Food Lion ten gevolge van onze prijsdalingen en promoties en andere initiatieven voor omzetgroei. Deze positieve tendensen bij Food Lion, de bijdrage van de overgenomen Victory- en Cash Fresh-winkels, en een lagere vergelijkingsbasis in het tweede halfjaar, geven ons vertrouwen in onze vooruitzichten voor het volledige jaar, besluit de heer Beckers.

Resultaten tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van 2005 boekte Delhaize Groep een organische omzetgroei van 1,2%. De netto-omzet en andere opbrengsten daalden met 0,1% tot EUR 4,6 miljard door de verzwakking van de dollar met 4,3% tegenover de euro. Aan ongewijzigde wisselkoersen zouden de netto-omzet en andere opbrengsten met 3,1% gestegen zijn door: de toename van de Amerikaanse omzet met 3,2%, ondersteund door de overname van Victory;
de groei van de Belgische omzet met 2,6%, met inbegrip van de overname van Cash Fresh.

Delhaize Groep beëindigde het tweede kwartaal van 2005 met een verkoopnetwerk van 2.614 winkels tegenover 2.560 winkels eind maart 2005.

De brutomarge steeg tot 25,0% van de netto-omzet en andere opbrengsten (tegenover 24,6% in het tweede kwartaal van 2004) ingevolge een hogere brutomarge in de V.S., hoofdzakelijk te danken aan betere inventarisresultaten bij Food Lion. De Belgische brutomarge bleef onveranderd.

De verkoop-, algemene en administratieve kosten stegen tot 20,7% van de netto-omzet en andere opbrengsten (tegenover 19,7% in het tweede kwartaal van 2004) voornamelijk ingevolge de lager dan verwachte omzet, kosten voor de integratie van Victory, de lancering van Sweetbay en de marktvernieuwingen bij Food Lion vóór de realisatie van de verwachte positieve invloed op de omzet, hogere energie- en brandstofprijzen doorheen de Groep, de stijging van de loonniveaus in België ten gevolge van wettelijke indexeringen en hogere kosten voor aandelenopties.

Andere bedrijfskosten stegen met EUR 6,0 miljoen tot EUR 8,6 miljoen, hoofdzakelijk ingevolge het eenmalige verlies verbonden aan de afbraak van een bestaand gebouw dat moet plaatsmaken voor een nieuw distributiecentrum voor verse producten in België en aan de waardevermindering van activa in het kader van de marktvernieuwingen en winkelsluitingen bij Food Lion.

In vergelijking met de sterke bedrijfsmarge van 5,2% vorig jaar, daalde de bedrijfsmarge van Delhaize Groep tot 4,5% van de netto-omzet en andere opbrengsten, hetgeen resulteerde in een daling van het bedrijfsresultaat met 10,3% aan ongewijzigde wisselkoersen.

De netto financiële kosten daalden met 3,1% tot EUR 74,7 miljoen ingevolge de lagere dollar. De effectieve belastingvoet steeg van 33,5% tot 41,1% ingevolge ontvangen intresten ten belope van USD 5,6 miljoen op een terugbetaling van belastingen in de V.S. in 2004, verhoogde voorzieningen voor state taxes in de V.S., roerende voorheffing op het dividend betaald door Delhaize America aan de moederonderneming en de impact van de verloning op basis van aandelen in de V.S. in 2005.

Het nettoresultaat van voortgezette activiteiten daalde met 27,6% tot EUR 77,6 miljoen, of EUR 0,81 per aandeel (gewoon). Het resultaat van beëindigde activiteiten bedroeg EUR 0,7 miljoen tegenover EUR -5,2 miljoen vorig jaar. Beëindigde activiteiten omvatten de Thaise activiteiten (gedesinvesteerd sinds 1 september 2004) en de Slowaakse activiteiten (verkocht op 30 juni 2005).

Bijgevolg daalde het nettoresultaat in het tweede kwartaal van 2005 met 23,0% tot EUR 76,9 miljoen. Het gewone nettoresultaat per aandeel bedroeg EUR 0,82 (EUR 1,08 in het tweede kwartaal van 2004). Aan ongewijzigde wisselkoersen zou het nettoresultaat met 20,4% gedaald zijn.

Resultaten eerste halfjaar

In de eerste jaarhelft van 2005 boekte Delhaize Groep een organische omzetgroei van 1,4%.

Aan ongewijzigde wisselkoersen:
stegen de netto-omzet en andere opbrengsten met 3,1% tot EUR 9,2 miljard;
daalde het bedrijfsresultaat met 3,8% tot EUR 426,2 miljoen; daalde het nettoresultaat uit voortgezette activiteiten met 13,1%; steeg het nettoresultaat met 17,5% tot EUR 163,6 miljoen daar het nettoresultaat van de eerste helft van 2004 negatief werd beïnvloed door de sluiting van 34 winkels van Kash n Karry.

Kasstroomtabel en balans

De thesaurie voortvloeiend uit exploitatieverrichtingen bedroeg in het tweede kwartaal van 2005 EUR 196,8 miljoen. De investeringen stegen tot EUR 154,4 miljoen tegenover EUR 102,2 miljoen in het tweede kwartaal van 2004, hoofdzakelijk ingevolge de conversie van Kash n Karry-winkels naar Sweetbay en de marktvernieuwingen bij Food Lion in Greensboro (North Carolina) en Baltimore (Maryland). Een bijkomend bedrag van EUR 158,6 miljoen werd gebruikt voor de overname van Cash Fresh. Delhaize Groep genereerde een vrije cashflow van EUR 54,0 miljoen vóór overnames en bezat een thesaurie van EUR 623,9 miljoen op het einde van het tweede kwartaal.

De verhouding nettoschuld tegenover eigen vermogen bleef stabiel, met 90,4% op eind juni 2005 tegenover 90,5% eind 2004. Eind juni 2005 bedroeg de nettoschuld van Delhaize Groep EUR 3,0 miljard, een toename met EUR 386,5 miljoen tegenover EUR 2,6 miljard eind 2004 ingevolge de versterking van de dollar tussen de twee balansdata en de vermindering van de thesaurie na het uitbetalen van het jaarlijkse dividend en de overname van Cash Fresh in België.

Segmentrapportering

De bijdrage van de Amerikaanse activiteiten aan de netto-omzet en andere opbrengsten van Delhaize Groep bedroeg in het tweede kwartaal van 2005 USD 4,1 miljard, een stijging met 3,2% tegenover het tweede kwartaal van 2004 ingevolge winkelopeningen en de overname van Victory. In de eerste jaarhelft van 2005 steeg de Amerikaanse omzet van Delhaize Groep met 3,8% tot USD 8,2 miljard tegenover vorig jaar, gesteund door de overname van Victory in het vierde kwartaal van 2004.

De vergelijkbare omzet, aangepast voor het tijdstip van Pasen, steeg in het tweede kwartaal van 2005 met 0,2% (tegenover +1,4% in het tweede kwartaal van 2004). Niet aangepast voor het tijdstip van Pasen daalde de vergelijkbare omzet met 0,4%. De omzet bleef sterk bij Hannaford en Sweetbay Supermarket. De omzetgroei bij Food Lion, Kash n Karry en Harveys was zwak ingevolge de sterke competitieve activiteit en onzekerheid bij de consumenten omwille van de hoge brandstofprijzen. Food Lion startte prijsdalingen en promoties in het tweede kwartaal en zette deze inspanningen verder in het derde kwartaal om zijn leidende prijspositie in het zuidoosten te bevestigen en om de omzet te doen groeien, resulterend in een verbeterde verkoopdynamiek in juni en verder in het derde kwartaal.

De brutomarge verbeterde met 53 basispunten, hoofdzakelijk ingevolge betere inventarisresultaten bij Food Lion. De verkoop-, algemene en administratieve kosten stegen als percentage van de omzet met 84 basispunten ingevolge een zwakker dan verwachte omzet, hogere energie- en brandstofkosten en kosten verbonden aan de integratie van Victory in Hannaford en de lancering van Sweetbay Supermarket. Bovendien stegen de andere bedrijfskosten als gevolg van verliezen op de buitengebruikstelling van vaste activa en kosten verbonden aan winkelsluitingen.

De bedrijfsmarge van de Amerikaanse activiteiten daalde van 5,4% tot 5,0% van de netto-omzet en andere opbrengsten omwille van hogere bedrijfskosten. Bijgevolg daalde het bedrijfsresultaat van de Amerikaanse activiteiten van Delhaize Groep met 4,6% tot USD 206,1 miljoen. Tijdens het eerste halfjaar van 2005 daalde het bedrijfsresultaat in de V.S. met 1,8% tot USD 414,7 miljoen.

In het tweede kwartaal van 2005 opende Delhaize Groep 8 nieuwe supermarkten in de V.S., waaronder twee geherlokaliseerde winkels, en er werden twee winkels gesloten, resulterend in een nettotoename met vier winkels. Daarnaast werden drie Food Lion-winkels geconverteerd naar het Harveys-uithangbord. Zeventig Amerikaanse winkels werden vernieuwd of uitgebreid, waarvan 58 in Greensboro, North Carolina, het derde marktvernieuwingsprogramma van Food Lion, dat op 22 juni 2005 gelanceerd werd. De eerste klantenreacties op de vernieuwing waren zeer positief. Food Lion bereidt zijn marktvernieuwing voor in Baltimore, Maryland in de herfst van 2005.

Tijdens het tweede kwartaal bleef Hannaford zich intensief toeleggen op de integratie van de 19 overgenomen Victory-supermarkten. Acht Victory-winkels werden omgezet naar het Hannaford-uithangbord, wat het aantal geconverteerde Victory-winkels op tien brengt. De resterende negen Victory-winkels zullen tegen het einde van het derde kwartaal geconverteerd worden. Dit zou in het vierde kwartaal moeten leiden tot een gunstiger evenwicht tussen omzet en bedrijfskosten.

De conversie van Kash n' Karry naar het Sweetbay Supermarket-concept werd voortgezet in het tweede kwartaal van 2005. Eind juni waren 17 Sweetbay-winkels operationeel, en de resultaten overtreffen de verwachtingen van het management. Tegen eind 2005 zullen ongeveer 9 bijkomende winkels omgezet of geopend worden onder het Sweetbay-uithangbord. Het succes van de Sweetbay-conversies leidde tot de beslissing om de meeste Kash n Karry-winkels in Tampa/St. Petersburg in 2006 om te vormen tot Sweetbay.

Delhaize België boekte in het tweede kwartaal van 2005 een omzet van EUR 991,8 miljoen, een stijging met 2,6% tegenover 2004 dankzij één maand bijdrage van Cash Fresh en een positief kalendereffect van 2,1% (twee bijkomende verkoopdagen). Tijdens de eerste helft van 2005 steeg de omzet bij Delhaize België met 1,0% tot EUR 1,9 miljard.

De vergelijkbare omzet, aangepast voor kalendereffecten, daalde in het tweede kwartaal met 2,9% ten gevolge van zwakke consumentenuitgaven, de opening van een groot aantal competitieve winkels en de impact op korte termijn van aanpassingen aan het non-food assortiment waarvan we denken dat ze in de toekomst een positieve impact zullen hebben. Het marktaandeel van Delhaize België daalde tijdens het tweede kwartaal.

De bedrijfsmarge van Delhaize België daalde tot 4,6% omwille van een zwakke omzet, de stijging van de loonniveaus ten gevolge van wettelijke indexeringen en een sterke vergelijkingsbasis (bedrijfsmarge van 6,0% in het tweede kwartaal van 2004, het hoogste niveau dat jaar). De Belgische brutomarge bleef stabiel terwijl de beoogde prijsniveaus werden behouden. Het bedrijfsresultaat daalde met 21,3% tot EUR 45,8 miljoen ingevolge hogere bedrijfskosten. In de eerste helft van 2005 daalde het bedrijfsresultaat met 5,2% tot EUR 97,0 miljoen.

Op 31 mei 2005 rondde Delhaize Groep de overname van Cash Fresh af , een zeer winstgevende keten van 43 supermarkten in het noordoosten van België. De overname sluit geografisch en strategisch goed aan bij de bestaande Belgische activiteiten. De invoering van Delhaize-producten bij Cash Fresh werd reeds gestart, beginnend met een reeks 365 producten.

De omzet in Griekenland steeg in het tweede kwartaal van 2005 met 3,0% tot EUR 222,6 miljoen, gesteund door een positief kalendereffect. Alfa-Beta, Delhaizes Griekse dochteronderneming, bleef goede resultaten boeken dankzij voortdurende investeringen in het prijsniveau, de verdere differentiatie van assortiment en dienstverlening, en de ontwikkeling van zijn netwerk. De bedrijfsmarge van Alfa-Beta daalde licht ingevolge hogere advertentiekosten en kosten voor winkels die in de tweede helft van 2005 geopend worden. Bijgevolg daalde het bedrijfsresultaat tot EUR 4,8 miljoen. De omzet in Griekenland steeg in de eerste helft van 2005 met 3,4% tot EUR 437,8 miljoen, en het bedrijfsresultaat daalde met 6,6% tot EUR 6,0 miljoen.

De omzet in de Opkomende Markten (Tsjechische Republiek, Roemenië en Indonesië) van Delhaize Groep steeg met 5,8% tot EUR 99,7 miljoen dankzij de sterkere verkopen in Roemenië en Indonesië. Het bedrijfsresultaat van de Opkomende Markten van Delhaize Groep bedroeg EUR 0,2 miljoen in het tweede kwartaal, een daling tegenover vorig jaar wanneer het bedrijfsresultaat positief beïnvloed werd door de verkoop van winkels en een terugname van waardeverminderingen. De omzet in de Opkomende Markten steeg in de eerste helft van 2005 met 5,5% tot EUR 196,7 miljoen, resulterend in een break-even bedrijfsresultaat.

Zoals eerder aangekondigd rondde Delhaize Groep op 30 juni 2005 de verkoop van haar 11 Delvita-winkels aan de Duitse Rewe Groep af.

Bevestiging van de financiële vooruitzichten 2005

Delhaize Groep bevestigt de eerder meegedeelde financiële verwachtingen voor 2005 aan ongewijzigde wisselkoersen (1 EUR = 1,2439 USD):
In 2005 verwacht Delhaize Groep een uitbreiding van haar verkoopnetwerk met ongeveer 102 winkels tot een totaal van 2.667 winkels (rekening houdend met de overname van Cash Fresh en de verkoop van 11 Delvita-winkels in Slowakije).
Delhaize Groep verwacht in 2005 een groei van haar netto-omzet en andere opbrengsten met 3,5% tot 4,5%.
Voor de Amerikaanse activiteiten wordt voor 2005 een vergelijkbare omzetgroei tussen 0,5% tot 1,0% verwacht.
Voor het bedrijfsresultaat verwacht Delhaize Groep in 2005 een procentuele stijging met mid single digits.
Het nettoresultaat wordt verwacht met 15% tot 20% toe te nemen.

Deze winstvooruitzichten zijn gebaseerd op het vertrouwen van Delhaize Groep dat haar resultaten van de tweede helft van 2005 ondersteund zullen worden door de verderzetting van de verbeterde verkooptendensen in de V.S., de bijkomende marktvernieuwing bij Food Lion, de afronding van de integratie van Victory en de overname van Cash Fresh. De resultaten van de tweede helft van 2005 zullen eveneens genieten van een lagere vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De bemoedigende resultaten van onze Sweetbay-conversies en de positieve invloed van de uitbreiding van de activiteiten van Hannaford en de vernieuwing van de kernmarkten van Food Lion zijn de drijfveren van onze toekomstige groei. Het vertrouwen in het succes van deze projecten heeft geleid tot een verhoging van de toegekende investeringen tot ongeveer EUR 685 miljoen in 2005, waarvan USD 625 miljoen voor de Amerikaanse activiteiten aan een wisselkoers van 1 EUR = 1,25 USD. Dit is hoger dan de eerder medegedeelde EUR 600 miljoen voor Delhaize Groep, waarvan USD 550 miljoen voor haar Amerikaanse activiteiten, aan een wisselkoers van 1 EUR= 1,30 USD.

Deze vooruitzichten zijn volgens IFRS, te vergelijken met de financiële resultaten 2004 onder IFRS, weergegeven in de documenten Delhaize Group: Transition to IFRS - preliminary financial information, gepubliceerd op 4 mei 2005 en 29 juni 2005 en beschikbaar op de website van Delhaize Groep.

Teleconferentie en webcast
Het management van Delhaize Groep zal de resultaten van het tweede kwartaal en het eerste halfjaar van 2005 toelichten tijdens een teleconferentie op 11 augustus 2005 om 15u00 CET. De teleconferentie is toegankelijk op de nummers + 44 (0) 20 7162 0181 (U.K.) of + 1 334 323 6203 (V.S.), met als paswoord Delhaize. De teleconferentie zal ook live uitgezonden worden op het internet via
http://www.delhaizegroep.com. Een geïndexeerde replay van de webcast zal na de vergadering beschikbaar zijn op
http://www.delhaizegroep.com.

Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 8 landen op 3 continenten. Eind juni 2005 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.614 winkels. In 2004 boekte Delhaize Groep EUR 17,9 miljard aan netto-omzet en andere opbrengsten en een nettoresultaat van EUR 299,8 miljoen. Eind 2004 stelde Delhaize Groep ongeveer 138.000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.

Financiële kalender
Persmededeling resultaten derde kwartaal 2005: 10 november 2005

IFRS informatie
Deze persmededeling werd opgesteld op basis van de IFRS opname- en waarderingsregels die door de International Accounting Standards Board (IASB) werden bepaald en op basis van interpretaties van het Standing Interpretations Committee (SIC) en het International Financial Reporting Interpretations Committee (IFRIC), van kracht vanaf de rapportering over 2005. Deze regels zijn onderhevig aan voortdurende herzieningen en interpretaties door de IASB en het IFRIC. Bijgevolg zal de Groep sommige waarderingsregels, die gebruikt werden met oog op deze publicatie, misschien moeten herzien en dit tot de Groep de eerste volledige jaarrekening onder IFRS voor het boekjaar eindigend op 31 december 2005 heeft voorbereid.

Meer informatie over de impact voor Delhaize Groep van de wijzigingen van de rapporteringsstandaarden van Belgische boekhoudnormen naar IFRS werd gepubliceerd op 4 mei 2005 en 29 juni 2005, in de documenten Delhaize Group: Transition to IFRS - preliminary financial information, die op de website van de Groep kunnen worden teruggevonden. Deze documenten omvatten een omrekening van de resultaten van het eerste en het tweede kwartaal van 2004 van Belgische boekhoudnormen naar IFRS.

Verslag van de Commissaris
Deloitte heeft een beperkt nazicht uitgevoerd van de geconsolideerde halfjaarlijkse informatie voor de periode eindigend op 30 juni 2005. Dit beperkt nazicht bestond hoofdzakelijk uit de analyse en vergelijking van, en de discussie over de financiële informatie en was dus minder uitgebreid dan een audit, waarvan de doelstelling is om een opinie te geven over de financiële staten in zijn geheel. Het nazicht heeft geen elementen aan het licht gebracht die betekenisvolle correcties van de geconsolideerde halfjaarlijkse financiële informatie vergen.

Definities

* Andere bedrijfskosten: hoofdzakelijk huurinkomsten van vastgoedbeleggingen en winst op de verkoop van vaste activa.
* Gewogen gemiddeld aantal aandelen: aantal uitstaande aandelen in het begin van de periode zonder eigen aandelen, aangepast voor het aantal aandelen dat tijdens de periode vernietigd, teruggekocht of uitgegeven werd, vermenigvuldigd met een factor voor het gewicht in de tijd.

* Gewoon resultaat per aandeel: winst of verlies toegekend aan de gewone aandeelhouders van de moedervennootschap, gedeeld door het gemiddeld aantal uitstaande aandelen tijdens de periode. Het gewone resultaat per aandeel wordt berekend op het resultaat van voortgezette activiteiten min het deel van derden op voortgezette activiteiten, en op het deel van de Groep in het nettoresultaat.
* Nettoschuld: financiële langetermijnschulden, plus financiële kortetermijnschulden en afgeleide passiva, verminderd met afgeleide activa, investeringen in schuldeffecten en liquide middelen.

* Organische omzetgroei: omzetgroei gecorrigeerd voor omzet uit overnames en desinvesteringen aan ongewijzigde wisselkoersen.
* Uitstaande aandelen: aantal aandelen uitgegeven door de vennootschap, verminderd met aandelen in eigen bezit
* Vergelijkbare omzet: omzet van dezelfde winkels, inbegrepen herlokalisaties en uitbreidingen, en aangepast voor kalendereffecten.

* Verwaterde resultaat per aandeel: wordt berekend door de nettowinst of het verlies toegekend aan gewone aandeelhouders en het gemiddeld aantal uitstaande aandelen aan te passen voor de effecten van verwatering met alle potentiële gewone aandelen, waaronder deze verbonden aan converteerbare instrumenten, opties of warrants of aandelen die werden uitgegeven onder bepaalde voorwaarden.

* Vrije cashflow: cashflow vóór financieringsverrichtingen en financiële investeringen.

In haar financiële communicatie gebruikt Delhaize Groep bepaalde maatstaven die niet gedefinieerd zijn door boekhoudnormen. Delhaize Groep stelt deze maatstaven niet voor als een alternatief voor nettoresultaat of andere financiële maatstaven die bepaald werden overeenkomstig IFRS. Deze maatstaven, zoals gebruikt door Delhaize Groep, kunnen verschillen van gelijkluidende maatstaven die gebruikt worden door andere ondernemingen. Wij denken dat deze maatstaven belangrijk zijn in onze sector en frequent gebruikt worden door beleggers, analisten en andere partijen. In de persmededeling vindt u de berekening van deze maatstaven op basis van financiële maatstaven gedefinieerd volgens IFRS.

Contacten
Guy Elewaut: + 32 2 412 29 48
Geoffroy d'Oultremont: + 32 2 412 83 21

---

Voorzichtigheid ivm voorspellingen
Sommige verklaringen in dit persbericht evenals andere geschreven en mondelinge verklaringen die regelmatig gedaan worden door Delhaize Groep en haar vertegenwoordigers zijn voorspellingen in de betekenis van Sectie 27A van de Securities Act van 1933, en van Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934, en houden een aantal risico's en onzekerheden in. Deze verklaringen bevatten maar zijn niet beperkt tot verklaringen over strategische opties, toekomstige strategieën en de uit deze strategieën voorziene resultaten. Deze voorspellingen kunnen algemeen herkend worden aan uitdrukkingen als geloven, verwachten, anticiperen, streven naar, plannen, voorzien, vermoedelijk, zullen, zouden kunnen of andere gelijkaardige woorden of uitdrukkingen. Hoewel zulke verklaringen gebaseerd zijn op de op dit ogenblik beschikbare informatie, kunnen de eigenlijke resultaten aanzienlijk verschillen van de verwachtingen, afhankelijk van diverse factoren. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, wijzigingen in de algemene economische context of in de markten van Delhaize Groep, in het consumentengedrag, in inflatie of wisselkoersen of in wetgeving; concurrentie; ongunstige uitspraken in claims, de onmogelijkheid om tijdig de bouw, renovatie, integratie of conversie van winkels af te ronden en bevoorradings- of kwaliteitsproblemen bij leveranciers. Bijkomende risico's en onzekerheden, waardoor de uiteindelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten die door deze verklaringen werden voorspeld, worden beschreven in het jaarverslag van Delhaize Groep in het document 20-F voor het jaar eindigend op 31 december 2004 en andere neerleggingen door Delhaize Groep en Delhaize America bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Deze risicofactoren zijn in dit document bij referentie opgenomen. Delhaize Groep en Delhaize America nemen geen enkele verbintenis op zich om ontwikkelingen in deze risicofactoren te actualiseren of om publiek welke herziening ook van de verklaringen vervat in dit persbericht aan te kondigen, of om correcties aan te brengen om toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen weer te geven.

Persmededelingen

Aandelenkoers
0.00
DELB EUR 50.00
DEG $ 61.21
Wisselkoers
Euro