Persberichten 10/08 middag

11-08-2005

Leiden Politie houdt na achtervolging drie verdachten aan Twee verdachten gewond door vuurwapen gebruik

In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 augustus heeft de politie Hollands Midden naar aanleiding van een inbraak aan de Rooseveltstraat drie verdachten aangehouden. Bij deze aanhouding is geschoten waarbij twee verdachten gewond raakten. De verdachten wisten in eerste instantie te ontkomen waarbij een aanrijding ontstond met een politieauto. Een agente van Hollands Midden raakte licht gewond bij deze aanrijding. Één verdachte is opgenomen in een ziekenhuis.

Omstreeks 03.00 uur vannacht kreeg Politie Hollands Midden een melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Rooseveltstraat te Leiden. De politie betrapte drie verdachten op heterdaad. De verdachten wisten in een gereed staande auto te vluchten. Bij deze vlucht werd een politieauto geramd en werd er meerdere keren geschoten. Ten gevolge van de aanrijding liep een agent lichte verwondingen op. De verdachten wisten hun vlucht voort te zetten door de stad Leiden naar de A4, richting Amsterdam. Toen de vluchtauto het op de A4 begaf wist de politie drie verdachten aan te houden. Bij de aanhouding bleek dat één verdachte een schotwond had opgelopen. Deze man, een 27-jarige inwoner uit Utrecht, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Later bleek dat een tweede verdachte, een 21-jarige inwoner uit Utrecht, een lichte verwonding, vermoedelijk door het vuurwapen gebruik, had opgelopen. Hij is door een arts in de politiecel onderzocht en behandeld. Van de derde verdachte is op dit moment de identiteit nog niet bekend.

De Rijksrecherche stelt, zoals gebruikelijk, een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie. De Rooseveltstraat is vanmorgen voor enige uren gedeeltelijk afgesloten geweest voor sporenonderzoek. Bij de aanhouding van de verdachte werd assistentie verleend door omliggende politiekorpsen. De politie verzoekt getuigen van zowel het voorval op de Rooseveltstraat, als mensen die getuigen zijn geweest van de achtervolging door Leiden en op de A4, zich te melden bij Politie Hollands Midden bureau Leiden via het telefoonnummer 0900-8844.

Leiden/Alphen a/d Rijn Aanhouding winkeldievegges De politie heeft een 32-jarige Katwijkse aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw werd op woensdag 10 augustus, rond 13.30 uur, gesnapt door een beveiligingsbeambte. De vrouw bleek kleding gestolen te hebben ter waarde van 175,-. De medewerker heeft de vrouw overgedragen aan de politie.

Dezelfde middag werd ook een 35-jarige vrouw uit Zwammerdam, in Alphen aan den Rijn aangehouden inzake winkeldiefstal. Zij stal briefpapier uit een winkel aan de Van Boetzelaerstraat waarna zij aangehouden werd door een beveiligingsbeambte. De politie heeft tegen beide vrouwen proces-verbaal opgemaakt.

Leimuiden Aanhouding na beroving en mishandeling De politie heeft op dinsdag 9 augustus, omstreeks 14.30 uur, een 45-jarige man uit Leimuiden aangehouden. Een postbezorger, een 52-jarige man uit Alphen aan den Rijn, heeft aangifte tegen hem gedaan wegens beroving en mishandeling. De postbezorger wilde een aangetekende brief bezorgen aan het thuisadres van de man. De man was op de hoogte van de boodschap van de brief, en dit zinde hem klaarblijkelijk niet, waarop hij de postbezorger belaagde. Vervolgens heeft hij de brief zonder te tekenen van de postbezorger afgepakt. De politie zet een onderzoek in naar het voorval.

--- einde berichten ---