KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

10-8-2005

EK 49er vandaag ook van start

EK Laser Radial
Wegens een gebrek aan wind zijn er vandaag in Split (CRO) geen wedstrijden gevaren in het Europese kampioenschap Laser Radial.

www.euroradial2005.com

EK 49er
Vandaag ging er nog een Europees kampioenschap van start, het EK 49er in Vallensbæk (Denemarken). Het deelnemersveld is groot en bestaat uit 87 teams. Er zijn vandaag vier wedstrijden gevaren en de jongens Serge de Prie en Ferdinand van West staan op een 55e plaats in het
tussenklassement. Jeroen van Catz en Wilco Stavenuiter staan op een 68e plaats.

www.vallensbaek-sejlklub.dk

EK Finn
In het Zweedse Kalmar werd er één wedstrijd gevaren in het Europese Kampioenschap in de Finn klasse. Beste Nederlander is nog steeds Stefan de Vries, hij staat op een 23e plaats in het tussenklassement. Hij eindigde vandaag op een 34e plaats in de derde wedstrijd van het kampioenschap..Wietze Zetzema werd vandaag 25e en klom daarmee een aantal plaatsten in het tussenklassement. Wietze staat nu op de 30e plaats. Sander Willems staat op een 41e plaats nadat hij vandaag 35e werd.

www.eurofinn2005.org

EK Tornado
Vandaag steeg het team van Mitch Booth en Herbert Dercksen naar de top vijftien van het EK Tornado. Het olympische catamaranduo behaalde een zevende plek in de enige dagrace voor de kust van het Zweedse
Västervik. Na forse regenbuien viel de wind weg en bleef het bij één wedstrijd. De regerende wereldkampioenen Echavarri en Paz (ESP) gaan aan de leiding voor de Europese titel. In het totaalklassement voor de Mats Nyberg Trophy staan de Australiërs Bundock en Worrall bovenaan.

Herbert Dercksen tijdens een proefvaart met de gloednieuwe Volvo naar een negende (gehele vloot, inclusief niet-Europese teams) plek. Daar zijn we blij mee. Net als op de eerste dag zat het weer vandaag niet mee. Dercksen: In het begin stond er iets meer wind en waren de golven hoog. Er trokken veel regenbuien over en daarna stond er geen zuchtje meer. De mooie Zweedse zomer is dus ver te zoeken.

Na de OCS (te vroege start) van maandag kwamen Booth en Dercksen gisteren goed terug met een eerste en zesde plaats. Die resultaten leverden een 25ste positie overall op, maar vandaag pakten de
Nederlanders nog eens negen teams terug. Na zes gevaren races mag het slechtste resultaat worden afgetrokken en zal het duo verder klimmen in het klassement. Donderdag stond als rustdag in het programma, maar het racecomité probeert morgen rond het middaguur de vijfde wedstrijd te starten.

Top drie na vier races zonder aftrek:

1. ESP Echavarri/Paz, 30 punten

2. FRA Morvan/Vandame, 36 punten

3. AUT Hagara/Steinacher, 37 punten

14. NED Booth/Dercksen, 64 punten
17. NED Heemskerk/Huntelman, 71 punten
25. BEL Brouwer/Godefroid, 90 punten
27. NED Samama/Van Leeuwen, 100 punten

www.multihullsweden.com

EK Laser Standaard
In het Spaanse Cartagena zijn vandaag bij het Europese kampioenschap in de Laser Standaard bij de heren twee wedstrijden gevaren. Beste Nederlander tot nu toe is Eduardo van Vianen op een 23e plaats overall. Marc de Haas staat op een 26e plaats in het tussenklassement. Marc scoorde de eerste wedstrijd met een achtste plaats beduidend beter dan de tweede race, hierin werd hij 26e direct achter Eduardo. Ook de jeugd voer twee wedstrijden vandaag. Christiaan Goosen ging Douwe Broekens in het tussenklassement voorbij. Christiaan werd vandaag negende en derde en staat daarmee op een elfde plaats overall. Douwe Broekens die dit kampioenschap sterk begon had na drie matige wedstrijden vandaag tijdens de laatste race weer de wind in de zeilen en werd derde. Douwe vinden we nu op een 14e plaats in het
tussenklassement. Rutger van Schaardenburg staat ook nog steeds in e top 20 na zeven gevaren wedstrijden. Hij staat in het tussenklassement op een 16e plaats.

Overige Nederlandse deelname:
76. Sietse-Jan Sietzema
81. Roelof Bouwmeester
106. Erwin Veldman
121. Matthieu Moerman

Jeugd:
31. Steven Krol
32. Juri Vogel
40. Gert-Jan Veerman
55. Colin Robaard

www.cartagena2005.com