AAI Corporation haalt contract van US$13,8 miljoen binnen...

United industrial corporation

Dochtermaatschappij AAI Corporation van United Industrial haalt contract van US$13,8 miljoen binnen van de Nederlandse Koninklijke Landmacht voor een stinger-trainingssysteem

HUNT VALLEY, Maryland, August 11/PRNewswire/ --
United Industrial Corporation (NYSE: UIC) heeft vandaag aangekondigd dat de volle dochtermaatschappij AAI Corporation een contract van US$13,8 miljoen is toegekend door de Nederlandse Koninklijke Landmacht voor een geavanceerde simulator van bewegende doelen (advanced moving target simulator ofwel AMTS) voor de training in luchtverdediging van het Nederlandse leger en aanverwante logistieke ondersteuning voor een periode van 15 jaar.

De simulator, het trainingssysteem van stingers door de Koninklijke Landmacht, zal geïnstalleerd worden op de Joint Air Defense School op luchtmachtbasis De Peel.

De AMTS is de derdegeneratie trainer voor luchtverdediging van de AAI. Het contract vereist de ontwikkeling, de installatie en het proefdraaien van een volledig immersieve, computergegenereerde, gesimuleerde omgeving in een halfronde koepel met een diameter van 64 Foot (19,5 meter) waar kanonnieren en teamleiders doeltreffend getraind en geëvalueerd kunnen worden in het gebruik van stinger-raketten tegen aanvallende vliegtuigen.

AAI, al meer dan 30 jaar een leider in trainingssystemen voor de luchtmacht, heeft ultramoderne systemen geproduceerd voor en geleverd aan zowel het Amerikaanse leger, de nationale garde en de marine als aan de strijdkrachten van Australië, Italië, Japan, Roemenië en Turkije.

'De innovatieve technologie van de simulator van ons AMTS-systeem zorgt voor een superieure training terwijl de noodzaak om echte wapens te vuren wordt geëlimineerd
-- een aanzienlijke kostenbesparing voor de gebruikers,' zei Frederick M. Strader, president en chief executive officer van zowel United Industrial als AAI. 'We zijn zeer blij dat Nederland heeft gekozen voor de AMTS van AAI als belangrijkste element bij de training van hun nationale strijdkrachten.'

United Industrial Corporation ontwerpt, produceert en ondersteunt defensiesystemen. De producten en diensten omvatten onbemande luchtvaartsystemen, trainingssystemen en simulators, geautomatiseerde test- en onderhoudsapparatuur van vliegtuigen, wapentuigsystemen, logistieke en technische diensten en andere technologische oplossingen voor defensie. Het bedrijf vervaardigt ook verbrandingsapparatuur voor biomassa- en afvalbrandstoffen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.unitedindustrial.com en www.aaicorp.com.

Dit persbericht bevat, naast historische informatie, ook op de toekomst gerichte verklaringen volgens de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Woorden zoals 'verwacht,' 'voorziet,' 'is van plan,' 'plant,' 'denkt,' 'schat,' en variaties op dergelijke woorden en uitdrukkingen die toekomstige gebeurtenissen en trends aangeven zijn bedoeld om dergelijke op de toekomst gerichte verklaringen te identificeren, waaronder verwachtingen betreffende inkomsten, winsten, prestaties van bedrijfsonderdelen, cashflows en toegekende contracten. Deze op de toekomst gerichte verklaringen zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en risico's die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten en prestaties van het bedrijf materieel verschillen van de beschreven of geïmpliceerde resultaten in dergelijke verklaringen. Het bedrijf neemt geen enkele verplichting op zich om de hier geuite verklaringen te herzien of feiten, gebeurtenissen of omstandigheden bekend te maken die zich voordoen na publicatie van dit persbericht waardoor de nauwkeurigheid van de op de toekomst gerichte verklaringen wordt beïnvloed. Meer informatie over het bedrijf en de verscheidene risicofactoren kunt u vinden in het meest recente jaarverslag op formulier 10-K en andere documenten gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission.

Website: www.unitedindustrial.com
www.aaicorp.com

Source: United Industrial Corporation

Stuart F. Gray van United Industrial Corporation, +1-410-628-8686, grays@aaicorp.com Company News On-Call: www.prnewswire.com/comp/113559.html