Politie Groningen

Persberichten donderdag 11 augustus 2005

provincie Groningen, 11-08-2005 -

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft woensdag op twee locaties snelheidscontroles gehouden.
Rijksweg: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1185, aantal overtredingen: 87, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Verlengde Hereweg: woensdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 75, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: jongens voor heling fiets aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep een 19-jarige jongen uit Bellingwolde aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de jongen op een damesfiets rijden en besloten hem te controleren. De fiets bleek te zijn gestolen. De verdachte had volgens eigen zeggen de fiets van een onbekende persoon gekregen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De fiets werd inbeslaggenomen.
Een 17-jarige jongen uit Groningen liep bij een controle op de Grote Markt tegen de lamp. Zijn fiets bleek in januari 2004 in Groningen te zijn gestolen. De jongen mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De fiets werd inbeslaggenomen. Ook tegen de 17-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjer valt van fiets
Een 19-jarige jongen uit Groningen is woensdagnacht in de Steentilstraat gewond geraakt na een val. De jongen was door onbekende reden van zijn fiets gevallen. Door de val liep het slachtoffer een hoofdwond op. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De fiets van de jongen werd op het politiebureau veiliggesteld.

Regioberichten volgen later