Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

aan

printversie

Waterschap pakt wateroverlast in Prinsenbeek aan

Waterschap Brabantse Delta pakt half augustus de wateroverlast in Prinsenbeek aan. Dit gebeurt door een nieuwe beek aan te leggen vanaf de Dennenweg tot net voorbij recreatieplas De Kuil. Ook wordt de huidige Bosloop vanaf de Velsgoed gedeeltelijk breder gemaakt waardoor regenwater tijdens extreme buien meer ruimte krijgt. Op deze manier probeert waterschap Brabantse Delta te voorkomen dat huizen en straten in Prinsenbeek onder water lopen. Het waterschap werkt nauw samen met de gemeente Breda en het projectbureau HSL. De werkzaamheden duren tot eind oktober 2005.

Een groot deel van het regenwater van Prinsenbeek stroomt via De Bosloop richting de Mark. Tijdens hevige regenbuien hebben bewoners in de bebouwde kom van Prinsenbeek regelmatig wateroverlast. In korte tijd valt er dan zoveel regen dat De Bosloop en de rioleringen de grote hoeveelheid water niet aankunnen. Om overstromingen in Prinsenbeek te verminderen, legt waterschap Brabantse Delta, ter hoogte van de Dennenweg richting de Kuil, parallel aan de rijksweg A16 een nieuwe beek aan. Vanaf de Velsgoed tot aan de Dennenweg maakt het waterschap De Bosloop breder. Hierdoor krijgt het regenwater in de bebouwde kom extra ruimte en kan het sneller via de Bosloop en de nieuwe beek naar de Mark wegstromen.
Het waterschap werkt nauw samen met de gemeente Breda en het projectbureau HSL. Het werk maakt deel uit het gemeenschappelijk plan "Handen inéén voor water in Prinsenbeek."

Verplanten lindes langs Bosloop
Om De Bosloop te verbreden, heeft het waterschap afgelopen voorjaar de lindes tussen De Bosloop en de rijksweg A16 verplant. Na het graafwerk worden de bomen op de oude plaats teruggeplant. Voor een aantal lindes is er geen plaats meer en krijgt een nieuwe plaats binnen Prinsenbeek.
---