Protestantse Kerk in Nederland


Uniek SMS-experiment op Flevo Festival

(21-7-2005)

Van 11 tot en met 14 augustus vindt dit jaar in Liempde het Flevofestival plaats. Zon 10.000 jongeren bezoeken dit jaarlijkse evenement onder het thema Passion heart & soul.

Kerkinactie en ICCO zijn hoofdsponsors. Beide organisaties dagen jongeren uit mee te doen aan een virtuele expeditie langs een zogenaamd Heldenparcours rond het thema eerlijke handel. Dit interactieve parcours is gekoppeld aan een SMS-actie met voor jongeren aantrekkelijke prijzen.

Het thema bevorderen van eerlijke handel is een van de belangrijkste milleniumdoelstellingen van de Nederlandse overheid. Kerkinactie en ICCO maken van de gelegenheid gebruik om jongeren op een plezierige manier te betrekken bij de positieve gevolgen van eerlijke handel in het zuiden. Jonge mensen in het zuiden profiteren hiervan als geen ander. Op deze manier telt het experiment alleen maar winnaars.

De SMS Expeditie van Kerkinactie is onderdeel van het Heldenparcours waarin deelnemers verschillende opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten variëren van welk soort hulpverlener ben jij als er rampen gebeuren?, bananen vangen en handtekeningen zetten voor promotie van eerlijke handel. Om in aanmerking te komen voor de bijzondere prijzen sms'en de jongeren een ja naar een speciale code. De verdere opdrachten worden verstrekt door vrijwilligers die de verschillende stations bemannen.

Het prijzenpakket varieert van een kledingpakket ter waarde van 250 euro per persoon (met onder meer Kiuchi spijkerbroeken, een eerlijk kledingmerk) tot dvds en cds. Elke deelnemer kan net zo vaak meedoen als hij of zij wil om zo de kans op een prijs te vergroten. Van ieder smsje wordt een bepaald bedrag overgemaakt naar een eerlijke handel-project van Kerkinactie en ICCO.