Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EIGHTBALL BOPPERS 14 AUGUSTUS BIJ DE LANGSTE RIJ BROMFIETSEN

Kent u het nog? Het ronkende geluid van een oude bromfiets. Weet u het nog? Die nozems en vetkuiven op hun ijzeren vriend. Herkent u ze nog? Die verpleegsters op hun Mobylette. Waar zijn ze gebleven? Die oude solexen die vroeger zo gewoon waren. Hoe hoog waren ze ook al weer? Die sturen van de Puch en de Tomos.

Op zondag 14 augustus kunt u ze allemaal terugzien in Zijtaart, want daar zal een poging gedaan worden om de langste rij oldtimer bromfietsen en solexen te vormen. Het gaat om een officieel door Guinness World Records erkent record dat momenteel staat op 341 bromfietsliefhebbers. Het evenement begint om 12.00 uur met een show van alle deelnemende voertuigen. Om 14.15 uur vertrekt de lange stoet voor een rit van totaal 15 kilometer, waarbij men na ongeveer 6 kilometer het telpunt in het centrum van Zijtaart gaat passeren. Hier staat een jury klaar om alle exemplaren te turven. De muzikale omlijsting is vanaf 16.00 uur in handen van de originele fifties rockabilly en rock-'&-roll band de Eightball Boppers. Zij spelen deze middag zowel akoestisch als versterkt.

In de pauze is er een parade van auto's van oldtimerfiends Aado en motoren van de American Bikers Club uit Veghel. Namens de jury zal notaris Mr. Berben rond 16.15 uur het officiële juryrapport bekendmaken. De organiserende vereniging de Bromvliegers verwacht tussen de 400 en 700 deelnemers aan deze recordpoging. Dat is al gauw een kilometer of 3 tot 4 aan bromfietsen. Publiek is hierbij uiteraard van harte welkom om rond te kijken in het rijdende museum en de sfeer van vroeger op te snuiven. Natuurlijk kunt u ook met picknickmand plaats nemen langs de route. Komt u met de auto neem dan op de A50 afrit 10 Zijtaart. Daarna volgt u de borden Zijtaart, alwaar u naar de gratis parkeerplaats wordt geleid. Entree betalen? Nee gewoon gratis toegankelijk, zoals dat vroeger zo gewoon was. Voor meer informatie belt u met 040-2410329 of 0413-343636 of via internet www.bromvliegers.nl

Kort en krachtig

DE LANGSTE RIJ BROMFIETSEN
WERELDRECORDPOGING
ZONDAG 14 AUGUSTUS 2005
CENTRUM ZIJTAART GEMEENTE VEGHEL
ENTREE EN PARKEREN GRATIS
JAREN 60 DRIVE IN SHOW
OPTREDEN EIGHT BALL BOPPERS
MUZIEKFIETS VAN DE BOEMELAARS
IN DE 1E PAUZE OLDTIMER AUTO'S
IN DE 2E PAUZE AMERICAN BIKERS


---- --