Stadsdeel Amsterdam Centrum

Reigingsstaking

In Sailweek staking Reiniging: chaos binnenstad onvermijdelijkStadsdeel Amsterdam-Centrum wordt geconfronteerd met de staking van de Reiniging tijdens de Sailweek. Inmiddels is de staking aangezegd voor zondagnacht 14 augustus tot zondag 21 augustus. Een week wordt geen vuilnis opgehaald, niet geveegd en geen prullenbak geleegd. Voor stadsdeel Amsterdam-Centrum was het van meet af aan duidelijk dat dit tot een enorme chaos zou leiden. De stadsdelen zijn geen onderhandelingspartner in dit conflict. Wel is het stadsdeel de afgelopen week, samen met de 2 andere Sailstadsdelen Noord en Zeeburg, regelmatig met de bonden in gesprek gegaan om een uiterste poging te doen de gevolgen van de staking voor de binnenstad, Noord en Zeeburg beheersbaar te houden. Dit heeft helaas niet tot resultaten geleid.

Het stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft, via bewonersbrieven en advertenties, nadrukkelijk medewerking van haar bewoners en ondernemers gevraagd om de binnenstad zoveel als mogelijk leefbaar en schoon te houden en het vuilnis in deze week niet op straat te zetten.

Bij calamiteiten is de Reiniging van stadsdeel Amsterdam-Centrum tijdens kantooruren telefonisch te bereiken. Buiten kantooruren kunnen calamiteiten worden gemeld aan de politie.