Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht 14-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Zoekactie vermiste jongen

EEMNES Zaterdag 13 augustus startte de politie omstreeks 11.30 uur een zoekactie naar een vermiste 13-jarige jongen uit Eemnes. De avond ervoor hadden de ouders van de jongen al alarm geslagen omdat hun zoon niet was thuisgekomen. De volgende dag besloot de politie om een zoekactie op touw te zetten, mede omdat de jongen een lichte verstandelijke handicap heeft. Met politiehonden, een helikopter en verschillende motoragenten en mountainbikers van de politie, werd naar de jongen gezocht in de omgeving Eemnes Baarn centrum.

Door de recherche werd de verblijfplaats van de jongen achterhaald. Hij werd omstreeks 14.15 uur aangetroffen op de Laanstraat in Baarn. Hij was ongedeerd en bleek bij een klasgenoot te hebben gelogeerd.

Gewapende overval

BAARN Vrijdagavond 12 augustus werd een winkel aan de Laanstraat overvallen omstreeks 18.30 uur.

Medewerkers in de winkel werden overvallen toen de winkel al was gesloten en zij achter in de zaak aan het schoonmaken waren.

Onder bedreiging van een wapen moest een van de medewerkers de sleutel voor de kluis afgeven. De overvaller ging er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Signalement van de overvaller: donkerblond haar, licht getinte huidskleur, opvallende sik/ringbaard, zwarte trui met capuchon en witte schoenen.

Getuigen worden verzocht de politie in Baarn te bellen als zij meer kunnen vertellen over de vermoedelijke dader of over de overval.

Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Auto vernield

SOEST Aan de Birkstraat werd vrijdagavond omstreeks 19.00 uur een auto vernield, vermoedelijk door drie jongens.

De 28-jarige bestuurster van de auto parkeerde haar auto omstreeks 18.30 uur op de Birkstraat. Terwijl de vrouw haar hond uitliet in het bos hoorde zij een knal. Toen zij terugliep naar de auto, zag zij drie jongens lopen. Zij waren alledrie ongeveer 15 jaar oud. Twee van hen droegen een geel t-shirt, de derde een grijze trui met capuchon. Bij terugkomst bij haar auto bleek de ruit aan de passagierskant te zijn ingeslagen met een boomtak. Ook was de auto vernield op diverse plaatsen.

Mogelijk heeft het drietal iets te maken met de vernieling. Getuigen kunnen de politie in Soest bellen via 0900-8844.