Politie Groningen

Persberichten zondag 14 augustus 2005

Provincie Groningen 14-08-2005 -

Beerta: vrouw brengt vriend om het leven
In een woning aan het Vredesplein in Beerta heeft een 29-jarige bewoonster na meerdere bedreigingen haar 33-jarige vriend afgelopen nacht om het leven gebracht. De vrouw belde na haar daad direct de politie, die de vrouw nabij de woning aantrof. In de woning werd in een slaapkamer het levensloze lichaam van de man gevonden. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De politie is een onderzoek in de woning begonnen.

Provincie: snelheid controles
Op diverse plaatsen in de provincie werden zaterdag snelheid controles gehouden. O.a. op de Hoofdweg in Harkstede werden bijna 500 voertuigen gecontroleerd. Er reden 32 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 87 km per uur, waar slechts 50 km gereden mag worden. Op de Provincialeweg te Kornhorn werden bijna 200 voertuigen gecontroleerd op een weg waar 60 km per uur gereden mag worden. Vier bestuurders reden meer dan 30 km te hard. Een 22-jarige man uit Marum reed 130 km per uur. Zijn rijbewijs werd hem direct afgenomen. In Lauwersoog werden op de N361 bijna 600 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 58 bestuurders een bekeuring opgelegd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 147 km per uur waar 80 km gereden mag worden.

Nieuwe Pekela: verdachte heren
Na een korte achtervolging wist de politie zaterdagnacht op de Molenhof in Nieuwe Pekela twee mannen, 25 en 22 jaar oud uit Wildervank en Oude Pekela, aan te houden. De mannen waren gezien bij een garage aan de Holland Marsch, waar ze zich opvallende gedroegen. Toen de heren zich betrapt wisten gingen ze er in een auto van door. Na een korte achtervolging zetten de beiden hun auto stil en renden lopend weg. Na de aanhouding bleken beiden een tas met inbrekers gereedschap bij zich te hebben. De verdachten zijn ingesloten voor een onderzoek.

Appingedam: bromfietser botst met auto
Een 20-jarige bromfietser uit Delfzijl botste zaterdagmiddag op de Farmsumerweg in Appingedam met zijn voertuig tegen de zijkant van de auto van een 37-jarige inwoner van Appingedam. De automobilist wilde linksaf de oprit van zijn woning inrijden. Na het voorsorteren kwam de bromfietser volgens getuigen met hoge snelheid nog voorbij rijden terwijl de automobilist afsloeg. De bromfietser kwam ten val. Een 15-jarige passagier van de bromfiets moest met beenletsel naar een ziekenhuis. De bromfiets werd in beslag genomen.

Midwolde: ontevreden klant probeert bezoekers in brand te steken Een 39-jarige man uit Stroobos probeerde afgelopen nacht in een horecabedrijf aan de Pasop enkele bezoekers en het bedrijf in brand te steken. De man gaf te kenen dat hij niet goed werd geholpen in de zaak. Toen hij zijn geld terug wilde werd hij door de eigenaar uit het bedrijf gezet. Even later komt de man terug met terpentine en ammoniak en probeert hij het pand in brand te steken. Ook gooit hij vloeistof over een van de bezoekers. Uiteindelijk wordt hij door aanwezigen overmeesterd en overgedragen aan de politie. De man is eerst ingesloten.

Groningen: bromfiets dief gepakt
Op de Ubbo Emmiussingel heeft de politie zaterdagochtend een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen zagen dat de man met een andere verdachte de bromfiets van de Ubbo Emmiussingel wegnam en open probeerde te breken. Snel aanwezige agenten konden de man op het Hereplein aanhouden. De tweede verdachte was inmiddels gevlogen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: onder invloed van alcohol
Op het Schuitendiep heeft de politie zaterdagavond een 38-jarige man uit Leens aangehouden. De man reed nogal opvallend met zijn auto over het Schuitendiep. Na controle bleek ook dat de man bijna 2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces verbaal opgelegd.

Groningen: vrouw lastig gevallen in café
Een 17-jrige vrouw uit Duitsland werd afgelopen nacht in een café op de Grote Markt lastig gevallen door een 21-jarige man uit Alkmaar. De verdachte zou de man hebben betast. Nadat zij de verdachte had weggeduwd kreeg de vrouw een glas in haar gezicht geduwd. Hierbij liep ze een snijwond boven haar oog op. De man kon door aanwezig personeel worden gepakt en overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Groningen: vrouw valt agenten lastig
Een 19-jarige vrouw uit Nijmegen is zaterdagnacht op de Grote Markt aangehouden. De vrouw ging met haar fiets op irritante wijze voor de surveillerende agenten staan. Toen zij meerdere malen het verzoek kreeg door te lopen begon ze de agenten te beledigen. Uiteindelijk besloten de agenten haar aan te houden, waarna ze ferm om zich heen begon te slaan. Een van de agenten kreeg een knietje van de uitzinnige vrouw. Met enig gepast geweld moest ze worden overmeesterd. De vrouw is voor haar eigen veiligheid en haar gedrag ingesloten.