Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - aanhoudingen na uitgaansgeweld

Publicatiedatum: 14-08-2005

Door de politie zijn het afgelopen weekeinde enkele aanhoudingen verricht naar aanleiding van uitgaansgeweld in de stad. Op de Korenmarkt werd zaterdagavond een 21-jarige Arnhemmer aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een horecaportier te hebben geschopt nadat hij in de zaak geweigerd was. Personeel van de zaak greep daarbij in en droeg de man over aan de politie. Door de portier, die niet gewond raakte, werd aangifte gedaan. Een 19-jarige Arnhemmer die zich met het voorval bemoeide werd ook aangehouden. Hij vond het nodig om de agenten te beledigen. Twee Arnhemmer van 31 en 35 jaar werden in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na een caféruzie in Presikhaaf in hun woonplaats. De twee zouden zich in de zaak misdragen hebben waarna ze door barpersoneel werden aangesproken over hun gedrag. Daarop zou er door de twee geslagen zijn. De eigenaar van de zaak, een 43-jarige Arnhemmer, raakte daarbij licht gewond. Het tweetal verliet vervolgens de zaak en zou vervolgens met een fles de ruiten van de zaak hebben ingegooid. Daarop werd door diverse omstanders de achtervolging ingezet. Gewaarschuwde agenten hielden de twee verdachten in de omgeving aan. Twee Arnhemmers van 23 en 25 jaar werden diezelfde nacht aangehouden op de Korenmarkt. De mannen behoorden tot een groep waarvan één van hen door surveillerende agenten werd betrapt op wildplassen. Toen die daarop bekeurd werd keerde de groep zich tegen de agenten. De agenten sommeerden de groep vervolgens te vertrekken. De beide Arnhemmers weigerden te vertrekken en werden vervolgens aangehouden. In de vroege ochtenduren van zondag werden in het Spijkerkwartier twee bonnen op de bon geslingerd wegens baldadigheid en vernielingen. Het duo, een 33-jarige man uit Spijkenisse en een 35-jarige Renkumer, werden op heterdaad betrapt toen ze op diverse ramen bonkten, fietsen omver trokken en huisvuil over straat hadden getrapt. Beiden werden met een boete naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - Doesburger opgepakt na caféruzie

Publicatiedatum: 14-08-2005

Een 45-jarige Doesburger is in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging in een café in zijn woonplaats. Even na middernacht werd bij de politie gemeld dat er een caféruzie gaande was in het centrum waarbij iemand met een mes zou staan zwaaien. Agenten troffen daar de 45-jarige Doesburger aan. Volgens omstanders zou hij enkele bezoekers hebben bedreigd met een mes. De man bleek niet gewenst in het café omdat daar een besloten feest gaande was. De Doesburger, een bekende van de betrokkenen, zou te kennen gegeven zijn zich niet te vertonen. De man zou echter toch gekomen zijn, waarna hij naar buiten werd gewerkt. Daarbij zou een schermutseling zijn ontstaan waarbij de Doesburger een mes zou hebben getrokken. Ook zou hij vernielingen hebben aangericht in het café. Agenten troffen in het café een mes aan en namen dat in beslag. De Doesburger is in verzekering gesteld. Door een 42-jarige vrouw is aangifte gedaan. De aanleiding tot het conflict moet gezocht worden in de relatiesfeer, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - huiselijk geweld:vrouw gewond, man aangehouden
Publicatiedatum: 14-08-2005

Na een melding van huiselijk geweld in een woning in Doesburg heeft de politie de 40-jarige man des huizes aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 37-jarige vriendin te hebben verwond nadat hij haar had geschopt en geslagen. Het slachtoffer had kans gezien de politie te laten waarschuwen. Toen agenten even later aankwamen troffen zij de vrouw aan met enkele verwondingen. De man werd vervolgens aangehouden en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - dronken automobilist bedreigt agenten

Publicatiedatum: 14-08-2005

Een Arnhemse politie heeft zaterdagochtend op de Zijpendaalseweg een 26-jarige automobilist uit Harskamp aangehouden wegens het rijden onder invloed en bedreiging. De man trok rond vijf uur de aandacht van de politie toen hij over de busbaan reed en daarbij ook nog door rood licht. De man werd tot staan gebracht. Agenten roken alcohol, waarna de Harskamper werd aangehouden. Daarbij bedreigde hij hen met onder meer de dood. Bij de Harskamper werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,76 (bijna drieënhalf maal de norm). Ook het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Toen de Harskamper werd vrijgelaten kreeg hij een rijverbod. De man gaf te kennen dat hij evengoed weer zou gaan rijden. Gelet op deze opmerking besloten agenten een oogje in het zeil te houden en zagen de Harskamper even later weer in zijn auto stappen en wegrijden. Daarop werd de man wederom aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606