Rijn & Venen, 13.05 uur

Utrecht 14-08-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Oproep getuigen: overval

MAARSSEN Vrijdagavond 12 augustus vond een overval op een woning aan de Reigerskamp plaats.

De politie kreeg omstreeks 19.10 uur de melding dat een echtpaar in hun woning was overvallen door twee mannen en een vrouw. De verdachten drongen omstreeks 18.45 uur de woning binnen en bedreigden de bewoners met een vuurwapen. Omdat het echtpaar werd vastgebonden, konden zij pas later de politie inschakelen. De verdachten zijn met een onbekende buit in onbekende richting gevlucht en zij zijn niet meer in de omgeving aangetroffen. De technische recherche heeft bij de woning onderzoek verricht.

Signalementen: Alle verdachten hadden een getint uiterlijk en spraken Engels en een onbekende taal.

Verdachte 1: man van ongeveer 30 jaar oud, 1.80 meter lang, had donker kort haar had en had bruin/groene ogen had. Hij droeg een donkerkleurig jack tot op zijn heupen, een lichtblauwe spijkerbroek en donkerkleurige instappers.

Verdachte 2: man van 25-30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en had donker kort, net geknipt haar. Droeg lichtblauwe spijkerbroek en instappers.

Verdachte 3: Vrouw tussen 30-35 jaar, ongeveer 1.75 meter lang en had een fors postuur. De vrouw had donkerbruin haar tot op de schouders, bruine ogen en een spitse neus. Zij droeg een wit jackje of hemd.

Getuigen worden verzocht te bellen met de recherche van het politiedistrict Rijn & Venen (0900-8844).

Geweld

WOERDEN Zondagmorgen 14 augustus om 03.25 uur kreeg de politie de melding van een openlijke geweldpleging op de Rijnstraat. Op de Rijnstraat bleken de verdachten en slachtoffers niet meer aanwezig. De agenten werden gezonden naar een woning aan de Havenstraat, waar de slachtoffers de geweldpleging zich zouden bevinden. De agenten troffen daar een 25-jarige man uit Woerden en een 27-jarige man uit Alkmaar aan die verklaarden dat zij zonder aanleiding klappen hadden gekregen van de drie onbekend gebleven mannen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bromfietster gewond bij ongeval

OUDEWATER Zaterdag 13 augustus vond op de kruising op de Populierenweg omstreeks 09.30 uur een ongeval plaats waarbij een bromfietster gewond raakte.

De bestuurster van de bromfiets, een 18-jarige vrouw uit Oudewater, reed zonder helm over de Populierenweg en zag vermoedelijk de van rechts komende vrachtwagen te laat. Een botsing met de 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Harmelen was het gevolg. De traumahelikopter kwam ter plaatse. De vrouw is per ambulance met vermoedelijk rug- en nekletsel naar het UMC in Utrecht overgebracht.

De Regionale Verkeersdienst onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Vuurwapen

BREUKELEN Zaterdagmiddag omstreeks 17.50 uur kreeg de politie een melding van bewoners aan het Otterspoor dat er werd geschoten met een vuurwapen.

Agenten kwamen ter plaatse en nader onderzoek leerde dat een 17-jarige jongen vanaf een balkon met een wapen op de grond had geschoten. De jongen deed vrijwillig afstand van het wapen. De politie onderzoekt om wat voor een wapen het precies gaat.

Onder invloed zonder rijbewijs

WILNIS - Een 30-jarige man uit Wilnis werd vrijdagavond 12 augustus om 21.35 uur op de Vossestaart betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden en wisten dat de man geen rijbewijs meer had. Hij werd aan de kant van de weg gezet en agenten roken dat de man tevens had gedronken (445 ug/l). Voor beide strafbare feiten kreeg hij een proces-verbaal.

Enkele uren later, omstreeks 03.30 uur, werd op de Pastoor Kannelaan een 31-jarige man uit Mijdrecht betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 370 ug/l.