Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 14 augustus 2005

Winkeldiefstal

TILBURG Een 46-jarige man uit Tilburg is vrijdagmiddag om halfvijf aangehouden in een winkel aan het Wagnerplein. De man werd betrapt bij de diefstal van vleeswaren ter waarde van bijna 28 euro. Na het politieonderzoek werd de Tilburger met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Vrouw verstoort openbare orde

TILBURG Vrijdagnacht rond tien voor halféén hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg een 43-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden die bij het station NS de openbare orde en rust verstoorde.

Inbrekers gaan met audio apparatuur aan de haal

TILBURG Bij een woninginbraak aan het Calandhof zijn inbrekers vrijdagnacht met een televisie, een DVD-speler, DVDs en een computer aan de haal gegaan. Om binnen te komen werd de voordeur van de woning van de 32-jarige bewoonster open gebroken. Uit de woonkamer werden de hiervoor genoemde goederen gestolen.

Goirlenaar opgepakt na vernieling ruiten

GOIRLE Aan de Groeneweg in Goirle hebben agenten vrijdagnacht rond kwart over vijf een 53-jarige man uit Goirle aangehouden. Hij had met een hamer twee ruiten van een 50-jarige buurtbewoonster ingeslagen.

Tilburger heeft iets te veel op

TILBURG Op de Midden Brabantweg hebben agenten vanmorgen om kwart over zeven een 29-jarige man uit deze stad aangehouden. De man had net iets te veel gedronken (iets meer dan 0.6 promille). Hij kreeg een bekeuring.

Rustige horecanachten voor de politie

TILBURG Agenten die vrijdagnacht dienst deden in de Tilburgse binnenstad beleefde een hele rustige horecanacht. Wel deelden de agenten bekeuringen uit. Zo gingen er zes foutparkeerders op de bon. Twee wildplassers kregen een bekeuring voor het doen van hun behoefte aan de openbare weg en een bromfietser zonder helm kreeg een bon.

Ook zaterdagnacht beleefde de politie een relatief rustige nacht in het Tilburgse uitgaanscentrum. Er werden twee mannen van 21 en 26 aangehouden. Zij komen uit Breda en Gilze en zorgde op de heuvel voor een opstootje. De 26-jarige verzette zich bij de aanhouding.

In de Tuinstraat kon de politie, mede door een oplettende getuige, twee fietsendieven in de kraag pakken.

Verder gingen er drie wildplassers op de bon en schreven agenten een parkeerbon uit in verband met parkeren op een taxistandplaats. Verder kregen drie bromfietser een bekeuring omdat ze geen helm droegen en reed een weggebruiker in verboden richting.

Motorrijder loopt beenletsel op

TILBURG Op de Rijksweg N65 onder de gemeente Oisterwijk raakte zaterdagmiddag rond kwart voor twee een 45-jarige motorrijder uit Tilburg gewond aan zijn rechterbeen. De motorrijder werd gesneden door een nog onbekende mede weggebruiker die de motorrijder de weg afsneed, waardoor de motorrijder ten val kwam. De automobilist die de aanrijding veroorzaakte reed na de aanrijding door.

Man uit Tilburg moet nog 30 dagen zitten

TILBURG Aan de Beethovenlaan in Tilburg hebben agenten zaterdagmiddag om halfvijf een 47-jarige man uit Tilburg aangehouden toen bij controle bleek dat hij nog 30 dagen straf uit moet zitten. De man is aangehouden en ingesloten.

Agenten houden gesignaleerde Oisterwijker aan

OISTERWIJK Aan de Ambachtstraat in Oisterwijk hebben agenten zaterdagavond rond de klok van negen uur een 42-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. De man werd gezocht door het Straatroventeam van de politie in Utrecht. De man is ingesloten en wordt voor nader onderzoek ter beschikking van de politie in Utrecht gesteld.

Caravan brandt uit

TILBURG Zaterdagavond rond tien uur brak er brand uit in een caravan die gestald stond op het binnenterrein van een bedrijf aan de Bisschop van Zoesstraat in Tilburg. Bij de brand werden twee explosies gehoord. Die werden veroorzaakt door de banden van de caravan. In de omgeving van de caravan liepen een muur en het dak van het bedrijf schade op. De brandweer had de zaak snel onder controle. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Agenten houden inbreker aan

HILVARENBEEK Aan de Papenstraat in Hilvarenbeek hebben agenten zaterdagnacht om kwart voor drie een 19-jaruge man uit deze plaats aangehouden. Bij de aanhouding troffen agenten in de rugzak van de man inbrekersgereedschap en een geldkistje aan. De Beekenaar is ingesloten en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Rond vijf voor halfdrie kreeg de politie van omwonende de inbraakmelding door. Als de politie op de plaats delict een onderzoek instelt komen ze de aangehouden verdachte op een scooter zonder licht tegen. Als de agenten de man tot stoppen dwingen treffen de agenten in zijn rugzak de geldkist en inbrekersgereedschap aan. Na politieonderzoek bleek dat de man ingebroken in een bedrijf aan de Papenstraat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers nemen auto mee bij woninginbraak

OISTERWIJK Bij een woninginbraak aan de Brede Steeg in Oisterwijk zijn inbrekers onder andere met de auto van een 62-jarige man uit deze plaats aan de haal gegaan. De auto een BMW 525, is voorzien van het kenteken 14-PN-XX. In de auto lag een laptop. De inbrekers kwamen de woning binnen door een ruit naast de voordeur te forceren. De politie heeft van de Oisterwijker een aangifte opgenomen en de auto als gestolen gesignaleerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken drugsdealer op

TILBURG Zondagmorgen hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 24-jarige man uit Wernhout aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van 46 XTC pillen en een geldbedrag van 565 euro. Zowel de pillen als het geld heeft de politie in beslag genomen. De drugs werden aangetroffen door portiers van een horecazaak. Als de man betrapt wordt met de drugs probeert hij nog wel de benen te nemen en mishandelde hierbij een 57-jarige portier. De politie heeft van de portier een aangifte opgenomen. De man uit Wernhout is ingesloten en de politie stekt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman