Ingezonden persbericht


OPMARS RENGER STOKT EVEN OP EUROSPEEDWAY LAUSITZ

KLETTWITZ, 14 AUGUSTUS 2005 - Een tot op het bot gedreven Renger van der Zande heeft dit weekend op de EuroSpeedway Lausitz wél weer zijn 'raw speed' getoond, maar werd ditmaal niet beloond met podiumplaatsen. Tijdens de zevende ronde om het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap leverde de Nijmeegse Q-dancer vele bloedstollende gevechten, maar zorgde onder andere een mega blow-up op zondagmorgen ervoor dat Renger nog voordat de zwart-wit geblokte vlag was gevallen een blikje Go Fast kon opentrekken in plaats van de gewende champagne.

Op de 3.442 kilometer lange baan, die naast de oval ook enkele supertechnische bochten kent in het 'infield', stuurde Renger zijn Formule Renault bolide met startnummer 32 na wat set-up experimenten op zaterdagochtend naar een veelbelovende vijfde en derde plek op de grid. Dat het in dit uiterst competitieve internationale veld enorm 'close racing' is werd nogmaals bewezen door de startopstelling voor beide races: op slechts enkele honderdsten van seconden greep Renger nipt naast de pole position voor beide races op zaterdag en zondag.

Om banden te sparen voor de afsluitende race op zondagochtend, ging de leider in het Nederlandse Formule Renault 2.0 kampioenschap in de eerste race op zaterdagmiddag van start op gebruikt rubber. Omdat de coureurs om hem heen allemaal wel hadden gekozen om verse Michelins te monteren moest Renger alle 14 ronden keihard pushen. Renger, die geen harde gevechten uit de weg ging met zijn Portugese collega Filipe Albuquerque, werd na 25 minuten hardcore racen als vijfde afgevlagd. Met de wil om te winnen, was Renger echter iets té enthousiast bij het verlaten van de grid tijdens de afsluitende race op zondagochtend. Net voordat de startlichten uitsprongen kwam Renger's bolide in beweging waardoor het jonge talent van Van Amersfoort Racing niet veel later binnen moest komen voor een 'drive through'-penalty. Bij het inrijden van de pitstraat was het echter einde oefening voor Renger toen, nog door onverklaarbare reden, zijn motor het met een grote plof begaf. Voordat hij echter de pits opzocht liet Renger duidelijk zien dat hij op zijn nieuwe banden de juiste racepace had om ook deze wedstrijd op zijn naam te schrijven!

RENGER: "Jammer, want ik had vandaag vet op het podium kunnen staan! Ik was zeker de snelste op de baan, maar soms zit het mee en soms zit het wat tegen. Succes moet je afdwingen en dus was ik vandaag extra gemotiveerd om deze race te pakken. In mijn enthousiasme kwam ik echter net wat te vroeg uit de startblokken. Sinds de Masters weet ik dat de snelheid er is om te winnen en dus kijk ik al weer super uit naar de volgende races!"

UITSLAG RACE 01 FORMULE RENAULT, ZATERDAG 13 AUGUSTUS 2005


01. Atte Mustonen (FIN), Novorace, 25:13.019

02. Mikha