Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 14 augustus 2005

Man op de bon

OOSTERHOUT Een 46-jarige man uit Oosterhout is vrijdagmiddag door de politie bekeurd, omdat hij een open vuur in de tuin had. De man zelf was ondertussen boodschappen gaan doen. De politie heeft het vuur in de tuin van de man gedoofd. De politie trad op naar aanleiding van klachten van buurtbewoners.

Horeca zaak op de bon voor overtreden sluitingstijd

OOSTERHOUT Aan de Waterloostraat in Oosterhout is vrijdagnacht rond de klok van halfvier een 31-jarge man uit Roosendaal op de bon geslingerd omdat hij zijn zaak te lang open had. Toen de politie de zaak controleerde had de man nog zeker twintig klanten in de zaak.

Politie vindt drugs in auto

GILZE In de auto van een 20-jarige man uit Rijen hebben agenten vrijdagnacht om tien over halfdrie verdovende middelen aangetroffen. De politie vond een kleine hoeveelheid weed en speed. De Rijenaar deed afstand van de drugs en de politie stelt een nader onderzoek in na de herkomst ervan. De man viel bij een routinecontrole door de mand.

Agenten pakken man op na woninginbraak

RAAMSDONKSVEER Een 44-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, werd vrijdagmiddag om kwart voor drie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een inbraak pleegde in de woning van zijn ouders aan de Antonetta Hoeve in deze plaats. De woninginbrekers is ingesloten en in verzekering gesteld.

De politie kwam de man op et spoor na een melding van buurtbewoners. De politie die snel ter plaatse was kon op aanwijzing van buurtbewoners de inbreker aanhouden. De politie heeft van de 69-jaruige bewoner een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt mishandeling

RAAMSDONKSVEER met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 24-jarige inwoner van deze plaats. De man werd, toen hij met zijn fiets over Het Gat in Raamsdonksveer reed belaagd door twee nog onbekende jongens. Deze nog onbekende jongens versperde de doorgang van de man en pakten hem bij de kleding vast kennelijk met de bedoeling om de man van zijn fiets te trekken. Als dit niet lukte, begon een van de jongens met een mes te zwaaien en raakte hij het slachtoffer ter hoogte van een wenkbrauw. Hierdoor ontstond letsel dat in een ziekenhuis werd behandeld.

Met drank op achter het stuur

WAALWIJK Aan de Van Voorstraat in Waalwijk hebben agenten vrijdagavond om kwart voor twaalf een 35-jarige man uit Heusden aangehouden. De man bleek met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto te zitten. In het politiebureau blies de man bijna 1.25 promille. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op.

KAATSHEUVEL Vrijdagnacht rond kwart voor twee hebben agenten aan de Duinlaan in Kaatsheuvel twee mannen aangehouden. De mannen komen uit Bant en van de tweede verdachte is de verblijfplaats onbekend. Zij zijn beiden 21 jaar oud. Van de man uit bant nam de politie een ademanalyse af, Resultaat iets meer dan 1.40 promille. Van de tweede man werd een bloedproef afgenomen. De politie kwam de mannen op het spoor na een melding dat de twee in een auto rondreden aan de Duinlaan met een krat bier in de auto. De politie maakt tegen beide mannen proces-verbaal op. Ze kregen rijverboden van zeven en twaalf uur.

RKC beroofd van horloges en kleding

WAALWIJK Vrijdagnacht rond halfvijf werd er ingebroken in het RKC stadion aan de Akkerlaan in Waalwijk. De inbrekers hadden een ruit vernield en zijn aan de haal gegaan met 5 horloges, zes RKC sjaals, 1 hanger en 15 wedstrijd T-shirts. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auto-inbrekers met navigatiesystemen aan de haal

LOON OP ZAND Tot nu toe onbekende auto-inbrekers hebben vrijdag ingebroken in vier autos die geparkeerd stonden aan de Hertog van Brabantweg, de Willem de Zwijgerlaan, de Horst en de Handelstraat. Uit drie autos werd het navigatiesysteem weggehaald. De politie heeft van de benadeelden een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Man raakt gewond bij eenzijdig ongeval

WERKENDAM Een 20-jarige man uit Werkendam raakte zaterdagavond rond de klok van elf uur gewond toen hij zijn auto niet meer onder controle kon houden. De man reed een parkeerterrein op waarbij een hek en twee geparkeerde autos raakte. Hierdoor raakte nog een derde auto beschadigd. De Werkendammer en een 18-jarige vrouw uit Werkendam raakte hierbij gewond en werden voor nader onderzoek naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gebracht. De man raakte de macht over het stuur kwijt toen hij met zijn wielen een trottoirband raakte. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt inbraak in Nederlands Hervormde Kerk

WIJK EN AALBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de daders van een inbraak in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Engelsestoof in deze plaats. Er werden een draadloze microfoon, een batterijoplazer en een draadloze telefoon met bijbehorend zendstation weggehaald. Het is de politie nog niet duidelijk hoe de dieven de kerk zijn binnengekomen. De diefstal werd zaterdagmiddag rond de klok van twee uur ontdekt, waarna de politie werd gealarmeerd.

Bekeuringen bij verkeerscontrole in Dongen en Rijen

DONGEN Bij een verkeerscontrole op diverse locaties in Dongen hebben agenten zaterdagmiddag 5 bekeuringen uitgeschreven. In de St. Josephstraat gingen twee foutparkeerders op de bon. In de Simon Vestdijkstraat kreeg een automobilist een bekeuring omdat hij niet handsfree zat te bellen. Op de Biezen en de Hoge Ham kreeg een motorrijder een prent omdat ze in verboden richting reden.

RIJEN Een motoragent van de politie in Rijen heeft zaterdagmiddag een rijdende controle gehouden door de gemeente, waarbij met name werd gelet op het rijgedrag van bromfietsers en het parkeergedrag van automobilisten. Er werden zeven weggebruikers bekeurd. Twee bromfietsers reden zonder helm, drie automobilisten parkeerden in strijd met een parkeerverbod en twee andere zetten hun auto weg op een invalide parkeerplaats.

Dronken man hindert het verkeer

RIJEN De politie in Rijen heeft zaterdagmiddag, even na twee uur, een dronken man uit Rijen van de weg gehaald. De 32-jarige Rijenaar liep met de fiets aan de hand en stak plotseling de weg over. Een naderende automobilist kon de man maar ter nauwernood ontwijken. Omdat de man zo dronken was heeft de politie hem tui afgezet om verder gevaar te voorkomen. Hij krijgt wel een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Autodief aangehouden

Rijen Aan de Nimosalaan in Rijen hebben agenten zaterdagnacht rond de klok van één uur een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij probeerde er een auto te stelen. De politie kwam de Tilburgse jongen op het spoor na een telefoontje van getuigen. Zijn mededader wist te ontkomen. De Politie heeft van de 31-jarige eigenaar van de auto een aangifte opgenomen. In het belang van het onderzoek is de Tilburgse jongen in verzekering gesteld.

Politie controleert de Visserijwetgeving

RAAMSDONKSVEER Aan de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer heeft de politie zaterdagnacht zeven bekeuringen uitgeschreven die verband houden met de Visserijwetgeving. Een bekeuring viel voor het illegaal stoken van vuur. Vijf vissers gingen op de bon omdat ze zonder vergunning zaten te hengelen en een visser overtrad het aantal hengels waarmee je mag vissen.

Politie neemt ongewenste handwapens in beslag

RAAMSDONKSVEER De politie maakt tegen een 20-jarige inwoner van Geertruidenberg proces-verbaal op omdat ze in zijn auto twee ongewenste handwapens aantrof. In de auto van de man trof de politie een wapenstok en een honkbalknuppel aan. Beide wapens zijn in beslag genomen.

Oosterhoutse jongen opgepakt

OOSTERHOUT Aan het Dillehof in Oosterhout hebben agenten gisteravond rond de klok van tien uur een 14-jarige jongen uit Oosterhout opgepakt. Hij voldeed niet aan een bevel of vordering dat de agenten hem in verband met veroorzaakte overlast gaven.

Auteur: Carel Bouman