Politie Gelderland-Zuid

Vrouw op straat mishandeld door ex-vriend

Culemborg 14-08-2005 - (07)

Een 18-jarige vrouw uit Culemborg fietste in de nacht van zaterdag op zondag met wat vrienden naar huis. Toen ze bij de Zandstraat kwamen, zag zij een auto aankomen met haar 25-jarige ex-vriend uit Culemborg en een vriend van hem. Hij stak zijn middelvinger tegen haar op, maar dat negeerde ze.

Even verderop op de Prijssestraat stapte de 25-jarige uit zijn auto. Omdat de 18-jarige bang was, stapte ze af. Hierop pakte de ex-vriend haar naar haar zeggen beet en gooide heer tegen de grond. De 25-jarige schreeuwe dat hij zijn huissleutel terug wilde hebben.

Toen de 18-jarige die wilde pakken, pakte hij haar weer vast en sleurde haart naar de andere kant van de weg en kneep haar keel dicht.Hij pakte de sleutelbos en haalde zijn sleutel eraf. Hierop gooide hij de sleutelbos op straat en duwde die in een put. Daarna liep hij naar zijn auto terug en reed weg.

Getuigen zagen dit alles gebeuren en belden de politie. Die ging op zoek naar de beschreven auto met twee inzittenden. Ze zagen de auto even later geparkeerd staan op een adres in Culemborg. Ze hebben aangebeld bij de tenaamgestelde en hem aangehouden nadat ze hem wat vragen gesteld hadden.

De 28-jarige vriend uit Culemborg werd ook aangehouden. Zijn rol wordt nog onderzocht