Politie Zuid-Holland-Zuid

14/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

14-08-2005 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Agenten hebben op het Bethlehemplein in Dordrecht een autobestuurder aangehouden. De 21-jarige man uit Dordrecht reed in een auto maar had wel een te hoog alcoholpromillage. De aanhouding gebeurde op zaterdag 13 augustus 2005 om ongeveer 03.25 uur. DORDRECHT Een 36-jarige automobilist uit Dordrecht is aangehouden voor het rijden onder invloed. Dat gebeurde op zondag 14 augustus 2005 omstreeks 05.30 uur op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. De blaastest wees het te hoge alcoholpromillage bij de man aan. HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht. Agenten vonden hem op zaterdagavond 13 augustus 2005 naast zijn auto. De verdachte was onder invloed van alcohol maar ontkende dat hij eerder met zijn auto had gereden. De aanhouding gebeurde op zaterdagavond 13 augustus 2005. ZWIJNDRECHT Op de Jeroen Boschlaan in Zwijndrecht hebben agenten een 32-jarige automobilist uit Zwijndrecht gecontroleerd. Hij had een te hoog alcoholpromillage. De man kreeg onder andere een rijverbod van een uur. De controle gebeurde op zaterdag 13 augustus 2005 rond middernacht.
ZWIJNDRECHT Een 24-jarige autobestuurder uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een rijverbod van drie uur gehad. Hij had teveel alcohol gedronken. De verdachte reed op zaterdag 13 augustus 2005 omstreeks 01.40 uur over de Steenbokstraat in Zwijndrecht alwaar politiemensen de 24-jarige controleerden.

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagmorgen 13 augustus 2005 een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden. In zijn woning vond de politie op donderdag 11 augustus 2005 een hennepkwekerij. Uit het pand haalden agenten 82 hennepplanten en 3,9 kilogram henneptoppen. Ook stond er diverse apparatuur om de kwekerij te onderhouden. Alle spullen zijn vernietigd.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Beveiligingsmedewerkers hebben twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Vier mannen stalen op vrijdagmiddag 12 augustus 2005 spullen uit een parfumeriezaak aan het Statenplein in Dordrecht. Ze renden weg. Toch lukten de twee aanhoudingen. Het ging om twee verdachten van 24 jaar uit Polen.

CONTROLE
DORDRECHT Bij een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg in Dordrecht heeft de politie twee aanhoudingen verricht. Een bestuurder had een te hoog alcoholpromillage. Een andere maakte zich boos en bedreigde een politieman. De controle gebeurde op vrijdagmiddag 12 augustus 2005.

BUSPASSAGIER GEWOND
DORDRECHT Een 25-jarige buspassagier uit Dordrecht is gewond geraakt. De bus remde op vrijdagmiddag 12 augustus 2005 voor een plotseling overstekende fietser. Nadat de bus stilstond botste hiertegen een bestelauto. De 25-jarige had last van zijn nek en de ambulance bracht hem voor onderzoek naar het ziekenhuis in Dordrecht. Het ongeval gebeurde op de Stadspolderring bij het Pearl Buck-erf in Dordrecht.

FIETS
DORDRECHT Met de hulp van een getuige heeft een politieman een 20-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De getuige vertelde de agent dat zij achter een fietsendief aanzat die zojuist een fiets had meegenomen. De politieman zocht op vrijdagavond 12 augustus 2005 in de omgeving en vond de verdachte die voldeed aan het signalement bij de Boogjes in Dordrecht. De fiets had hij niet meer en de 20-jarige ontkende de diefstal. Op de Prins Hendrikbrug in Dordrecht hielden agenten een 50-jarige man uit Dordrecht aan. Hij had een gestolen fiets bij zich die nog op slot zat. Zijn aanhouding gebeurde op zaterdag 13 augustus 2005 rond 05.30 uur.

RUZIE
DORDRECHT Na een ruzie hebben agenten een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij sloeg op zaterdagmiddag 13 augustus 2005 een 35-jarige man uit Dordrecht. Dat gebeurde op de Troelstraweg in Dordrecht. De twee kregen daar onenigheid. De aangehouden verdachte bekende dat hij had geslagen maar dat deed hij omdat de 35-jarige eerst hem een klap gaf.

CARAVAN
DORDRECHT Een caravan heeft in brand gestaan. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 13 augustus 2005 in de Schuilenburg in Dordrecht. De caravan stond op een parkeerplaats onder woningen. De brandweer bluste het vuur op tijd zodat de woningen niet in brand vlogen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 39-jarige man uit Dordrecht is aangehouden voor bedreiging en vernieling. Hij bedreigde op zaterdagavond 13 augustus 2005 een 25-jarige vrouw en vernielde een deurslot. Dat gebeurde op de Museumstraat in Dordrecht.

AUTOBRAND
DORDRECHT Een auto is uitgebrand. Het voertuig stond op zondag 14 augustus 2005 omstreeks 03.40 uur in brand. Dat gebeurde op de Kilweg in Dordrecht. Er was niemand bij. Onderzoek wees uit dat de wagen gestolen was in Dordrecht.

SCHADE
ZWIJNDRECHT Een woning aan de Zadelmaker in Zwijndrecht heeft roet- en waterschade opgelopen. De bliksem sloeg op vrijdagmiddag 12 augustus 2005 in het dak. De brandweer had de brand snel onder controle.

WINKELDIEFSTAL
ZWIJNDRECHT Voor winkeldiefstal is een 31-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij stal op vrijdagmiddag 12 augustus 2005 flesjes parfum en lippenstift bij een winkel op het Hof van Holland in Zwijndrecht. Agenten namen hem mee naar het bureau.