Politie Zeeland


---


W-5494-2005 Diefstal uit bedrijf, Westkapelle

Uit een bedrijf aan de Grindweg in Westkapelle is in de nacht van zaterdag op zondag een fles sterke drank weggenomen met een waarde van enkele tientallen euro's.
Voor deze diefstal is, rond 02.10 uur, een verdachte aangehouden door de politie. Dit betreft een 18-jarige jongen uit de gemeente Veere. Hij bekende de diefstal en betaalde een boete van 130 euro. (Die was hem, na overleg met de officier van justitie, opgelegd.)

W-5495-2005 Diefstal uit woning, Biggekerke
In een woning aan de Koudekerkseweg in Biggekerke is ingebroken.
Dit gebeurde afgelopen vrijdag tussen 17.00 uur en 21.55 uur. Door een deur te forceren is men het pand binnengekomen. Uit de woning is dvd-apparatuur en serviesgoed weggenomen.


O-5496-2005 Mishandeling Goes

Vrijdagavond rond 22.00 uur is een 23-jarige Goesenaar het slachtoffer geworden van mishandeling.
De man kreeg, op straat, enkele klappen en trappen van een vage bekende van hem. Volgens de 23-jarige had dit mogelijk iets met een eerdere ruzie te maken. De man liep letsel aan beide ogen op. (Wat het letsel precies inhoudt is niet duidelijk, ik neem aan "blauwe ogen")


Z-5497-2005 Ruit kapotgeslagen, Breskens

Een 18-jarige jongen uit Breskens is in de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 01.00 uur, aangehouden.
De jongen stond, met wat vrienden, op het Spuiplein. Toen agenten langs het groepje reden zagen zijn dat, in de Muziektent op het Spuiplein, enkele ruiten vernield waren. Ook constateerden zij dat de verdachte een bebloede hand had. De jongen gaf direct toe dat hij een van de ruiten had vernield. Nadat er van hem een verklaring is opgenomen, mocht hij naar huis. Hij verklaarde de ruit te hebben vernield, omdat iemand iets lelijks zei tegen hem. Hij wilde zijn woede koelen op de ruit. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


O-5498-2005 Onder invloed, Zierikzee

Op de Lange Blokweg in Zierikzee is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen Duiveland betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest, rond 04.09 uur een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.


Z-5499-2005 Inbraak in bedrijf, Terneuzen

In een bedrijf aan de Markt in Terneuzen is in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 05.15 uur, ingebroken.
De politie heeft een diensthond ingezet, omdat er sprake van was dat de dader nog in het pand was, maar dit bleek niet zo te zijn. Het is niet bekend wat er is weggenomen uit het bedrijf. Vermoedelijk is de dief binnengekomen door een raam dat open stond.

W-5500-2005 Vernielingen auto's, Middelburg

Op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag veel auto's vernield.
Van zo'n zeven auto's zijn spiegels afgetrapt.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.