Politie Noord- en Oost Gelderland

-Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Nanda Redder
0900-8844

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

13 & 14 augustus 2005

Elburg- Brand in schuur

Aan de Feithstraat is op zaterdagochtend een brandje ontstaan. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een vuurkorf geweest die nog niet geheel uitgebrand was maar wel in de schuur gezet is. De buurtbewoners hebben de brand geblust. De schuur en een garage hebben schade opgelopen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Epe- Bestuurder rijdt tegen winkelpui aan

In de nacht van zaterdag op zondag rond 04:15 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Hardenbrink. Een 23 jarige man uit Polen reed over de Hardenbrink komende uit de richting St. Jorisweg. De man moest onverwacht in de remmen omdat er plotseling een hond de weg overstak. De man verloor de macht over het stuur waardoor hij tegen een voorpui van een winkel aan de Hardenbrink tot stilstand kwam. De man en zijn 23 jarige bijrijder uit Epe raakten licht gewond.

Controles van Groennetwerk op de Noordwest Veluwe

In de nachten van 12 op 13 en 13 op 14 augustus werden vanuit et Groennetwerk Noord Veluwe door het hele district een aantal controles uitgevoerd op nachtvissers en het illegaal kamperen. In totaal werden 30 vissers gecontroleerd. Tegen eenentwintig vissers werd er een proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor het vissen zonder vergunning of zonder akte en voor het illegaal kamperen.

Harderwijk- Winkeldieven aangehouden

De politie heeft twee mannen van 31 en 19 jaar uit Dronten aangehouden, zij worden ervan verdacht bij meerdere winkels winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Een ooggetuige lichtte vrijdagmiddag de politie in en gaf een signalement door van twee mannen die vermoedelijk kleding gestolen hadden uit een winkel aan de Donkerstraat. In de omgeving van de Donkerstraat werden de mannen door de politie aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De mannen hadden van diefstal afkomstige spullen bij zich, maar ontkenden de diefstallen te hebben gepleegd. De politie onderzoekt de zaak.

Harderwijk- Diefstal uit snoepautomaat
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 jongens aangehouden. De jongens zijn in de leeftijd van 16 t/m 22 jaar en komen uit Harderwijk, Ermelo en Nagele. De jongeren worden ervan verdacht de snoepautomaat aan het Stationsplein te hebben opengebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Oosterwolde - Verkeersongeval

Een 22 jarige man uit Wezep heeft is de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03:00 uur licht gewond geraakt. De man reed op de Wittensteinsealle in de richting van Wezep. Op de kruising met de Oosterweg raakte de bestuurder van de weg af, omdat hij zich even niet concentreerde op de weg. Hij schampte daarbij een boom in de rechterberm. De man had zijn auto niet meer onder controle en slingerde vervolgens naar de andere kant van de weg waar hij na een aantal meters tot stilstand kwam.

///Einde berichten///

---- --