Politie Zeeland


---


Z-5507-2005 Vernieling ruit, Hulst

Op de Van der Leijenlaan in Hulst is bij een woning een ruit ingegooid.
Dit vond plaats op zaterdagmiddag rond 16.42 uur. De ruit zou ingegooid zijn door een 40-jarige man uit de gemeente Hulst. Hij is door de politie gehoord over het strafbare feit, en gaf dit toe. Een en ander zou voortgekomen zijn uit een financieel geschil. Tegen de 40-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.


O-5508-2005 Vernieling auto, Goes

In de Eisenhouwerstraat in Goes is, van een geparkeerde auto, een van de banden lekgestoken.
De vernieling heeft plaatsgevonden tussen 12.00 en 17.00 uur. Een schadebedrag is niet bekend.

O-5509-2005 Aanrijding, Serooskerke (s)
Op de N59 in Serooskerke (s) heeft zaterdagavond rond 17.58 uur een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij zeven gewonden vielen.
Een 20-jarige Utrechtse automobiliste kwam met haar auto in de berm terecht en maakte een stuurcorrectie. Hierdoor reed zij frontaal op een haar tegemoetkomende auto, die bestuurd werd door een 29-jarige vrouw uit Ridderkerk. Alle inzittenden, en beide bestuursters, zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio. De verwondingen van alle betrokkenen lijken mee te vallen.


Z-5510-2005 Onder invloed, Schoondijke

Zaterdagavond rond 20.15 uur is een 55-jarige man uit de gemeente Terneuzen betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed op de Gaternisseweg in Schoondijke toen hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.


Z-5511-2005 Verkeersongeval met gewonde, Axel


Op de Nieuwendijk in Axel heeft zaterdagavond rond 21.43 uur een aanrijding plaatsgevonden.


Een 22-jarige Axelaar reed, in zijn auto, over de Nieuwendijk. Hij wilde de Jan van Eijckstraat inrijden en was zo gefixeerd op een auto die afsloeg in zijn richting, dat hij een hem tegemoetkomende scooter over het hoofd zag, en deze dus niet voor liet gaan. De scooter werd vol geschept door de auto van de Axelaar. Hierna schoot de scooter tegen de andere auto aan, die werd bestuurd door een 45-jarige Axelaar. Beide auto's liepen schade op door de aanrijding. De bijrijder van de scooter is naar het ziekenhuis vervoerd met een gebroken been. Dit betreft een 15-jarige Terneuzenaar.


O-5512-2005 Vernieling auto, Renesse


Op de Rampweg in Renesse is een van de ruiten van een geparkeerde auto vernield. Een schadebedrag is niet bekend. De vernieling heeft plaatsgevonden tussen 20.30 en 22.15 uur zaterdagavond.


Z-5513-2005 Aangehouden na mishandeling, Sas van Gent


Een 38-jarige man uit de gemeente Terneuzen is zondag rond 03.40 uur aangehouden, omdat hij een vrouw zou hebben mishandeld.


De vrouw, een 40-jarige vrouw uit dezelfde gemeente, zou een kopstoot hebben gekregen van de man. De oorzaak van de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De man zit nog vast en wordt verder gehoord.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.