Politie Zeeland


---


Z-5514-2005 Verkeersongeval met letsel, Axel

Omstreeks 23.48 uur reed een 39-jarige vrouw uit Axel, op de fiets, over de rotonde op de Buitenweg in haar woonplaats.
Zij kreeg geen voorrang van een 36-jarige plaatsgenoot die op een brommer reed. De bestuurder van de bromscooter reed tegen de vrouw aan, waardoor zij, en een achterop gezeten dochtertje van vijf, te val kwamen. De man op de scooter kwam ook ten val en hij is, met schaafwonden en kneuzingen, overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw en haar dochtertje hielden aan het ongeval alleen wat schaafwonden over. Van de bestuurder van de scooter is een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man is niet in het bezit van een rijbewijs, noch van een bromfietscertificaat. Ook droeg hij geen helm. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


O-5515-2005 Onder invloed, Renesse

Omdat de bestuurder van een personenauto, omstreeks 00.50 uur vannacht, met een kapotte koplamp reed, is hij door agenten staande gehouden op de Roelandsweg in Renesse.
Agenten hebben de man, een 47-jarige man uit de gemeente Breda, op zijn defecte verlichting attent gemaakt en tevens een blaastest van de man afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.


Z-5516-2005 Aanrijding, Westdorpe

Op de Tractaatweg in Westdorpe heeft vannacht rond 01.00 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 18-jarige Franse bestuurder van een personenauto, uit Bousies, reed, terwilj het verkeerslicht op rood stond, het kruispunt met de Oostpoortweg op. Hierdoor ontstond een aanrijding met een 55-jarige bestuurster van een auto uit Hulst die wel door het groene licht was gereden. Beide auto's raakten zwaar beschadigd door de aanrijding.


Z-5517-2005 Vechten op de weg, of toch niet?

Omstreeks 01.07 uur vannacht werd gemeld dat er twee mannen in Axel, op de Provinciale weg, aan het vechten waren.
Een getuige had een ambulance voor beide vechtersbazen gebeld. Toen de politie ter plekke kwam, kwam ook de ambulance en toen bleek dat een van beide mannen, een 30-jarige uit Axel, letsel had aan zijn oog dat nader bekeken moest worden in het ziekenhuis. Beide mannen, een 30-jarige Axelaar en een26-jarige plaatsgenoot, werden aangehouden voor het vechten op de openbare weg en zijn overgebracht naar het politiebureau in Terneuzen. Hier bleek echter, dat beide mannen helemaal niet gevochten hadden, maar dat er mogelijk een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden op de rotonde Drieschouwen. De politie is meteen op onderzoek uitgegaan en trof inderdaad een personenauto die uit de bocht was gevlogen, deze is weggesleept door een takelbedrijf. Verder is na verhoor gebleken dat de mannen het verhaal van het vechten maar hadden verzonnen, om medische bijstand te verkrijgen van een dokter. Uiteindelijk gaf de 26-jarige man toe dat hij het ongeval had veroorzaakt. Van hem is een blaastest afgenomen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto van de 26-jarige is total loss verklaard.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland