Politie Noord- en Oost Gelderland

Politie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Comunicatie
Telnr. 0900-8844
Nanda Redder

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

13 en 14 augustus 2005

Zutphen- Man aangehouden na aanrijding

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01:30 uur een 37 jarige man uit Zutphen aangehouden. De politie kreeg een melding binnen van een aanrijding aan de Laan van Eme. Ter plaatse trof men geen voertuig meer aan maar wel een lantaarnpaal die dwars over de weg lag. Dankzij oplettende getuigen kon de politie het voertuig en de bestuurder ervan niet veel later traceren. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek ook gedronken te hebben, een test wees uit dat hij een alcohol promillage van 0.94 had. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt.

Zutphen- Verkeersongeval

Vrijdagmiddag rond 17:27 uur heeft er aan de Weg naar Voorst een aanrijding met vijf personenauto's zich voorgedaan. Een 39 jarige man uit Apeldoorn moest in de remmen voor een auto die linksaf wilde slaan. Een 71 jarige man uit Zeist botste achter op de man uit Apeldoorn. Achter de man uit Zeist volgden nog drie auto's die ook weer achter op elkaar botsten. Een 44 jarige vrouw uit Amsterdam had door de aanrijding nekklachten en werd ter plaatse onderzocht door ambulance personeel.

Empe- Verkeersongeval

Een 31 jarige man uit Voorst is zaterdagmiddag rond 15: 20 uur gewond geraakt. Hij reed op zijn motor over de Ijsselstraat komende uit de richting Voorst. Hij moest uitwijken voor een tegemoet komende auto van een 41 jarige man uit Twello en kwam daardoor ten val. De man is met onder andere een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

Zutphen- Verkeersongeval

Een 29 jarige man uit Brummen reed zaterdag 13 augustus rond 18:23 uur op de Emmerikseweg en wilde de Stokebrand in rijden. In de bocht gleed hij met zijn brommer uit en kwam ten val. De man heeft door de val zijn been gebroken. Een blaastest wees uit dat de man alcohol genuttigd had. De politie heeft de zaak in onderzoek.

////Einde berichten////

---- --