Persbericht ELF Benelux Racing League - TT Circuit Assen

Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Dubbelzeges Jeroen Bleekemolen en Francesco Pastorelli in ELF BRL

Assen, 14 augustus 2005 - Nadat hij al vijf van de zes verreden races had gewonnen, schreef Jeroen Bleekemolen ook de zevende en achtste race van de ELF BRL-V6 op zijn naam. Het 18-jarige talent Francesco Pastorelli was op TT Circuit Assen twee keer de sterkste in de klasse ELF BRL Light.

Jeroen Bleekemolen maakte zijn favorietenrol in de kwalificatietraining waar. Hij was de snelste en stelde daarmee zijn zevende pole position in zeven races veilig. Donald Molenaar reed de tweede trainingstijd, voor Sandor van Es en Donny Crevels. In de race lag Jeroen van start tot finish op kop. Donald Molenaar kon het tempo van Bleekemolen goed volgen, maar passeren was geen optie. Sandor van Es kwam op enige afstand als derde over de finish. "Donald presteert beter", constateerde Bleekemolen na zijn zesde zege in de ELF BRL-V6. Molenaar had een nieuwe achterband gemonteerd en hoopte daarmee in de beginfase Bleekemolen te passeren. Die strategie viel door een niet zo goede start in het water. Sandor van Es was tevreden met zijn derde plaats. "Dit is de eerste keer dit seizoen dat ik de eerste race van het weekeinde goed doorkom. De uitslag van deze race is bepalend voor de startopstelling voor de tweede wedstrijd, ik kan nu eindelijk een keer in de tweede race vanuit de voorste gelederen beginnen."

In de kwalificatietraining van de klasse ELF BRL Light was Gaby Uljee veruit de snelste. Haar race eindigde in een teleurstelling. "Ik werd vlak na de start hard van achteren geraakt, waarna er van alles aanliep", vertelde ze. De pas 18-jarige Francesco Pastorelli profiteerde, nam de leiding en won de race met overmacht. Pastorelli, begin dit seizoen uitverkoren tot 'ELF BRL Light talent': "Ik had een dusdanige voorsprong dat ik constante ronden kon rijden en mijn banden kon sparen." Marijn van Kalmthout reed een mooie inhaalrace. "Bij de start moest ik door het grind om de chaos op de baan te vermijden. Ik lag vervolgens achteraan. Ik kon mij toch nog naar de tweede plaats vechten. Het was een superrace!" Frank Gielens begon de race als achtste en kwam als derde over de finish. Een mooie prestatie van de rijder die pas aan zijn eerste volledige autosportseizoen bezig is.

In de tweede race nam Jeroen Bleekemolen de kop, voor Donald Molenaar, Sandor van Es en Donny Crevels. Het laatstgenoemde drietal vloog al in de eerste ronde gezamenlijk van de baan, waardoor Bleekemolen een grote voorsprong kon nemen. Hij won de race vervolgens onbedreigd. "Dit was de makkelijkste zege van het seizoen", vond Jeroen. Nelson van der Pol profiteerde van de aanrijding vóór hem. "Ik kreeg de derde plek in handen, waarna ik kans zag om Jacky van der Ende te passeren en zo tweede te worden. Ik heb de hele race alles gegeven om mijn tweede plek te behouden."
Sandor van Es viel in de beginfase terug naar de vierde plaats. Ook hij kon Van der Ende passeren en werd zo derde.

Francesco Pastorelli lag ook in de tweede race van de ELF BRL Light van start tot finish op kop. "In de tweede of derde ronde kwam ik even naast de baan terecht, verder was het een probleemloze race", vond hij. Marijn van Kalmthout werd weer tweede. Hij stond in de slotfase onder zware druk van de aandringende Gaby Uljee, die vanaf de zevende startpositie naar voren was gereden. Van Kalmthout wist de snelle dame nipt voor te blijven.

Volgende races ELF Benelux Racing League: 3 september, Nürburgring (D).

Uitslag race 1, zondag 14 augustus 2005:

BRL-V6:

1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden in 18:11.329

2. Donald Molenaar, op 0.352
3. Sandor van Es, op 4.619
4. Donny Crevels, op 6.128

5. Jacky van der Ende, op 11.118

BRL Light:

1. Francesco Pastorelli, 12 ronden in 19:30.211

2. Marijn van Kalmthout, op 13.342
3. Frank Gielens, op 18.754
4. Leo Kemmer, op 1 ronde
5. Ron Wansink, op 1 ronde

Uitslag race 2, zondag 14 augustus 2005:

BRL-V6:

1. Jeroen Bleekemolen, 12 ronden in 18:21.169

2. Nelson van der Pol, op 0.818
3. Sandor van Es, op 1.673

4. Jacky van der Ende, op 10.199
5. Jeroen Reijntjens, op 10.652

BRL Light:

1. Francesco Pastorelli, 12 ronden in 19:21.429
2. Marijn van Kalmthout, op 1.046
3. Gaby Uljee, op 2.170
4. Joop Claessens, op 14.554
5. Leo Kemmer, op 32.831

Tussenstand Benelux-kampioenschap ELF BRL-V6:

1. Jeroen Bleekemolen 150; 2. Donny Crevels 101; 3. Donald Molenaar 97.

Tussenstand NK ELF BRL-V6:

1. Jeroen Bleekemolen 108; 2. Donald Molenaar 84; 3. Donny Crevels 65.

Tussenstand NK ELF BRL Light:

1. Marijn van Kalmthout 92; 2. Gaby Uljee 83; 3. Peter Furth 79.

Voor nadere informatie: www.brl-v6.com en www.brllight.nl.
---

Voor de redactie: Voor nadere informatie betreffende de Benelux Racing League:

Harry Maessen (organisatie BRL) 06-53 149 669.

---- --