Gemeente Maastricht

Literaire Zomer 2005

Afbeelding Voor de eerste keer doet Maastricht mee aan de Literaire Zomer, een uniek drielanden literatuurfestival, waarbij Duitsland, Nederland en België samenwerken. Kamagurka, Annejet van der Zijl, Annelies Verbeke en Tom Naegels maken deel uit van de Literaire Zomer in Centre Céramique Maastricht. Plein 1992 naast Centre Céramique vormt het decor voor het internationale literatuurfestival.

Op dinsdag 16 augustus worden de twee Belgische auteurs Annelies Verbeke en Tom Naegels geïnterviewd door neerlandica Jet van Aalst in het Centre Céramique. Annelies Verbeke is bekend geworden met de verbluffende debuutroman Slaap! (uit 2003). Onlangs werd haar het `Gouden Ezelsoor' toegekend en ontving zij de prijs voor de best verkochte debuutroman. Het aanstormende talent Tom Naegels (1975) debuteerde in 1997 met de verhalenbundel Het heelal in! Sindsdien verschenen er twee romans en schreef hij columns. Hij werkte vijf jaar voor enkele Belgische kranten.

Op zaterdag 20 augustus 2005 interviewt neerlandica Lizet Duyvendak de auteur Annejet van der Zijl, van de veelgeprezen autobiografie over Annie M.G. Schmidt. Onlangs verscheen van Annejet het boek Sonny Boy, het waargebeurde verhaal over de liefde tussen een oer-Hollandse moeder met vier kinderen en een twintig jaar jongere Surinaamse student in de eerste helft van de twintigste eeuw. Nu werkt Annejet van der Zijl aan een boek over het leven van prins Bernhard.

Op donderdag 1 september 2005 kunt u naar `Groeten uit Kamagurkistan',

de nieuwe show van en met Kamagurka en Johan Desmet op piano: sketches, liedjes, gedichten en typetjes passeren de revue in de alom gekende stijl. Absurd, maar oh zo herkenbaar. Hilarisch, integer en bovenal Kamagurka!

Het hele programma van de Literaire Zomer 2005 is te vinden in de brochure van de Literaire Zomer en op www.literairezomer.nl Voor alle voorstellingen geldt: toegang 5,- euro of 4,- euro (voor leden Centre Céramique, alléén tijdens voorverkoop). Een Festivalkaart kost 20,- euro (geldig voor alle voorstellingen van de Literaire Zomer in Nederland, België en Duitsland). Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij klantenservice Centre Céramique, telefoonnummer: (043) 350 56 00.