Ingezonden persbericht


Persbericht van de Universiteit Utrecht

4 augustus 2005

Start Utrechtse Introductie Tijd

Studenten barbecuen met 3.500 man

Naar schatting 3.500 aankomende studenten van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht zullen tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), medio augustus, kennis maken met de onderwijsinstellingen, het studentenleven, de stad Utrecht en met elkaar. Het thema van dit jaar is UITZINNIG. Met uitdagende programmaonderdelen zoals Human Bowling, debat met staatssecretaris Rutte, goodwillactie voor de Bart Foundation, een eigen radiostation UITradio en barbecuen met z'n 3.500, belooft het voor de aanstaande eerstejaars vier dagen en nachtenlang een uitzinnige tijd te worden! De UIT duurt van maandag 15 augustus tot en met donderdag 18 augustus en wordt georganiseerd door de Introductie Commissie Utrecht (ICU).

Human Bowling en optreden Guus Meewis

Naast het hoofdthema UITZINNIG, hebben de 4 dagen een apart thema. Maandag 15 augustus staat in het teken van de kennismaking met het thema Let's go UIT! Na een uitzinnige opening in het muziekcentrum Vredenburg zullen er 's middags op 19 plaatsen in de binnenstad 33 verschillende UITgames gespeeld worden. Er is onder meer Human Bowling, autotrekken en een waterfietsrace. 's Avonds zal Di-rect en Guus Meeuwis, ambassadeur van de Bart Foundation, optreden op het Smakkelaarsveld.

Staatssecretaris Rutte in debat

Dinsdag 16 augustus is de culturele dag. Verschillende musea & culturele instellingen in de Utrechtse binnenstad openen hun deuren voor de aankomende studenten. Om 15:30 uur begint de eerste Utrechtse 'Studentsparade'. De studentenverenigingen zullen met versierde boten en met muziek over de Oude Gracht varen. 's Avonds leest Ronald Giphart voor uit eigen werk, gaat staatssecretaris van Onderwijs, Mark Rutte, in debat met studenten. De voorzitters van de grote studentenverenigingen gaan met elkaar in debat.

Eigen radiostation en BBQ-party voor 3.500 studenten

Woensdag 17 augustus is de informatiemarkt waar 120 verschillende partijen -o.a. gezelligheidsverenigingen, sportorganisaties, politieke jongerenorganisaties en het bedrijfsleven- zich presenteren aan de eerstejaars studenten. Aan het eind van de middag wordt een zwembad- en BBQ-party gehouden voor circa 3.500 studenten bij Zwembad Krommerijn. Het eigen radiostation, UITradio dat uitzendt op 106.6 FM, verzorgt de bingo.

Bart Foundation, Relax en de UITband

Donderdag 18 augustus is de prijsuitreiking van de Bart Foundation met Mirjam de Graaf, de zus van Bart. De hele week hebben studenten, door middel van een goodwillactie, geld ingezameld voor de Bart Foundation. De Bart Foundation zet zich in voor jongeren met een levensbepalende ziekte. Er is cabaret van Ewout en Etienne en de winnaars van het Groninger Studenten Cabaret Festival treden op. De openluchtfilm Flirt draait op een scherm van 35 vierkante meters! En het slotfeest in Tivoli wordt spectaculair afgesloten met Relax, the Sheer en de UITband 2005.

Beeldmateriaal

Opnamen en foto's van de artiesten voor bladen, radio en televisie is alleen mogelijk met toestemming vooraf van de ICU. Verzoeken hiervoor kunnen tot 10 augustus 2005, voor 16:00 uur, ingediend worden bij Paul Schuijt, functionaris Communicatie ICU, telefoon 030 253 2234 of 06 1417 8303, email communicatie@introductie-utrecht.nl

De UIT wordt georganiseerd door de Introductie Commissie Utrecht (ICU) in opdracht van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht en in samenwerking met diverse studentenverenigingen en onderwijsinstellingen in Utrecht. Ook dit jaar hanteert de ICU een alcoholbeleid dat in samenspraak met Centrum Maliebaan, centrum voor verslavingszorg, is ontwikkeld. Dit is een voortzetting van het alcoholbeleid van 2003 dat de aanmoedigingsprijs heeft gekregen van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)

Nadere informatie

Paul Schuijt, Communicatie ICU, telefoon (030) 2532234 of 06 14178303, email communicatie@introductie-utrecht.nl

Website

Voor een compleet programmaoverzicht van de UIT 2005 zie ook www.introductie-utrecht.nl