Gemeente Amsterdam

Opening kunstproject GroenLicht/GreenLight

11 augustus 2005
---
Tamara Van Rompay

Het project GroenLicht/GreenLight van de Amsterdamse kunstenaar Michiel Huijsman wordt 16 augustus a.s. officieel geopend. Op de zijwand van het betonnen bouwwerk in het Damrak tegenover Hotel Victoria worden tussen 22.00 uur en 05.30 uur 22 tekeningen van 16 kunstenaars geprojecteerd.

De opening vindt om 22.00 uur plaats in het Victoria Hotel, Damrak 1-5, en wordt onder meer verricht door wethouder van der Horst. Het project GroenLicht/GreenLight is een initiatief van Michiel Huijsman in opdracht van het projectbureau Noord/Zuidlijn.

Metro

Het bouwwerk tegenover het Victoria Hotel is een grote betonnen doos (caisson) die -in de loop van 2007- gebruikt wordt als startschacht van de tunnelboormachines en daarna als onderdeel van de metrobuis voor de greenlight.jpg (70 Kb) Noord/Zuidlijn.

In september zal het caisson met een snelheid van ongeveer een halve meter per dag de bodem in zakken. In het ontwerp van het kunstwerk is rekening gehouden met het gegeven van een alsmaar kleiner wordend `projectiescherm.'

GroenLicht/GreenLight is te zien tot 25 september 2005. Zie ook Mark van der Horst Internet Noord Zuidlijn