Gemeente Barneveld


Kruising Baron van Nagellstraat tweerichtingsverkeer

Bij goed weer is vanaf dinsdagavond 16 augustus de kruising van de Baron van Nagellstraat (N303) met de Harselaarseweg/Energieweg weer in twee richtingen open. Dit betekent dat verkeer komend vanaf Harselaar Oost dan weer via deze kruising naar Harselaar West of de snelweg A1 kan. Ook kan het verkeer vanuit Barneveld via deze kruising weer naar Harselaar West.

De kruising van de Baron van Nagellstraat met de Harselaarseweg/Energieweg maakt onderdeel uit van de reconstructiewerkzaamheden aan de Baron van Nagellstraat. Samen met de aantakking op de Mercuriusweg vanaf de noordelijke afrit van de A1, zorgt deze reconstructie voor een betere ontsluiting van het bedrijventerrein en voor een verbeterde verkeersdoorstroming op de Baron van Nagellstraat.

Verkeer via oostelijk wegdeel Baron van Nagellstraat

Op vrijdag 12 augustus worden de werkzaamheden aan het oostelijke wegdeel afgerond en wordt dit wegdeel in gebruik genomen. De komende maanden wordt het westelijk wegdeel van de Baron van Nagellstraat onder handen genomen. De rijrichting voor het autoverkeer verandert daarmee niet; deze blijft eenrichtingsverkeer richting Voorthuizen. Voor de fietsers vanuit Barneveld en Voorthuizen betekent dit dat zij de komende maanden het fietspad aan de oostzijde gebruiken.

Planning

De wegomleidingen en het eenrichtingsverkeer op de Baron van Nagellstraat richting Voorthuizen duren nog tot eind december van dit jaar. De werkzaamheden liggen op schema.

Barneveld, 11 augustus 2005 Mutatiedatum 12/08/2005