Ingezonden persbericht


Persbericht

Apeldoorn, 16 augustus 2005

Forse stijging omzet en winst ICT- dienstverlener Be Value

Realisatie van een omzetgroei van 41%

Be Value, een onafhankelijke ICT dienstverlener, heeft in de eerste helft van 2005 een omzet van 14,2 miljoen euro gerealiseerd. Dat betekent een stijging van 41% ten opzichte van dezelfde periode in 2004. De winst voor belastingen is uitgekomen op 1,3 miljoen euro. Be Value, opgericht in 1997, is alleen al het afgelopen jaar met 60 medewerkers gegroeid naar 250 medewerkers nu. Be Value heeft vier zelfstandige vestigingen in Apeldoorn, Utrecht, Eindhoven en Groningen. Op basis van de huidige ontwikkelingen verwacht Be Value voor 2005 een omzet van minimaal 30 miljoen euro te realiseren, met een winst van ongeveer 3 miljoen euro. 'Be Value wil binnen anderhalf jaar doorgroeien naar een bedrijf van zo'n vierhonderd medewerkers. Om meer geld verdienen alléén gaat het niet', licht algemeen directeur Rik Hoogenberg toe. 'Maar wel om erkenning te krijgen vanuit de markt als de specialist in ons vakgebied en gezien te worden als een partij die grote projecten kan uitvoeren. Kortom, een gezond en rendabel bedrijf is en blijft het streven'.

Specialist
'Be Value richt zich sinds haar oprichting in 1997 op het creëren van innovatieve oplossingen voor haar klanten door de toepassing van haar specialistische expertise. De strategie van Be Value is er op gericht om uit te groeien tot de specialist op drie focusgebieden: building the integrated enterprise (efficiënt en veilig uitwisselen van informatie), creating the agile infrastructure (gecontroleerd saneren en innoveren) en supporting the knowledge worker (direct toepassen van de juiste kennis).

Het geheim van het succes is volgens Hoogenberg dat Be Value het beste van twee werelden verenigt: concurreren met de grotere ICT dienstverleners, maar verdere specialisatie als een kleiner bedrijf. 'Het voordeel van onze schaalgrootte is slag-kracht, snel kunnen schakelen en persoonlijke aandacht voor onze medewerkers. Onze professionals zijn hoogopgeleid (HBO/WO) met relevante werkervaring, pragmatische inslag, conceptueel vermogen, kritisch en heel zelfstandig'.

Toekomst
Be Value ziet het lopende boekjaar vol vertrouwen tegemoet. 'Om goed te kunnen anticiperen op wat onze opdrachtgevers bezighoudt is het belangrijk te weten welke ontwikkelingen zich in onze economie voordoen en het effect daarvan op hun bedrijfsvoering. We zien dat de routinematige processen verdwijnen of worden geautomatiseerd. De overgebleven processen worden kennisintensiever. Een andere trend is dat ondernemingen vaker in een keten producten en diensten voortbrengen. Een derde trend is de vraag naar doe-het-zelf dienstverlening als gevolg van de introductie van het internet. Op al deze trends heeft Be Value haar specialismen ontwikkeld die creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze opdrachtgevers', besluit Hoogenberg. Op basis van deze ontwikkelingen verwacht Be Value in de tweede helft van 2005 wederom een stijging van de omzet en de winst.