Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


16 augustus 2005


Twello/ Gorssel - plantendieven aangehouden


De politie Deventer heeft afgelopen nacht twee plantendieven aangehouden. Het duo werd eerst in Twello overlopen waar zij aan de Dorpsstraat twee bloempotten met buxusstruiken hadden gestolen. Getuigen meldden even voor middernacht de diefstal en hadden een goede omschrijving van de auto en verdachten, maar slechts een deel van het kenteken.
Nog geen half uur later kwam een tweede melding van een dergelijke diefstal. Nu hadden de dieven in Gorssel toegeslagen. Hier hadden ze op de Hoofdstraat 5 plantenbakken ingeladen. Na hun diefstal waren ze met gedoofde verlichting weggereden. Gelukkig werd hier het volledige kenteken bekend en werd de politie Deventer geïnformeerd. Deze kon korte tijd later het duo aanhouden, waarbij een 25-jarige veelpleger uit die plaats zijn identiteit wel bekend maakte, de bijrijder vooralsnog niet. Beiden zijn ingesloten en de politie stelt een verder onderzoek in.


Zutphen- vrachtwagenchauffeur ramt portaal


Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Enschede heeft maandagochtend omstreeks 10.35 uur het portaal bij de Oude IJsselbrug (zijde de Hoven) geramd. Kennelijk meende hij dat zijn combinatie lager was dan 2.8 m toen hij vanaf de Weg naar Voorst de brug op wilde rijden. Het portaal en de vrachtwagen liepen schade op.


Twello, diefstal Spartamet


Even boodschappen doen, vergeten je spartamet op slot te doen en dan bij terugkomst tot de ontdekking komen dat 'ie gestolen is. Dit overkwam maandag een 61-jarige man uit Twello. Hij had z'n tweewieler bij de Aldi aan de Duistervoordseweg geplaatst. De spartamet is donkerblauw van kleur.


Zutphen - inbraak in auto


Een 28-jarige Zutphense is zondagmiddag even na 16.00 uur haar tas met rijbewijs, autopapieren en sleutels kwijtgeraakt aan het boevengilde. De vrouw ging eventjes wandelen in het bos aan de Kapperallee/Binnenweg. Toen ze terug kwam bleek het portierslot geforceerd en was haar tas verdwenen. De politie adviseert om nooit spullen van waarde in de auto achter te laten.


Brummen - "bankpersoneel blijft actief"


De enen keer slaan ze toe in Warnsveld, dan weer in Vorden en nu in Brummen. Hier werd onlangs een op leeftijd zijne vrouw in het centrum bezocht door twee "bankmede"-werkers". Zij kwamen de pas van de vrouw omwisselen, maar toen zij dit niet vertrouwde werd het verhaal acuut veranderd in een controle van het gas. Nadat de mannen vertrokken waren miste de vrouw de nodige euro's uit haar huis. Beide oplichters waren in een driedelig pak gekleed, de ene was ongeveer 30 en de andere ongeveer 50 jaar.
De politie blijft waarschuwen om dergelijke lieden nimmer in huis toe te laten en eventuele vragen aan de deur af te handelen. Mocht men het slachtoffer van een dergelijk incident zijn, dan is een directe melding met zoveel mogelijk gegevens van belang.


Zutphen - drinken op straat


De politie heeft maandagavond omstreeks 21.00 uur een 22-jarige Zutphenaar aangehouden. Hij liep met een geopend blikje bier op de Bernhardsteeg en kon zich niet legitimeren. Op het politiebureau heeft hij voor beide feiten een bekeuring gekregen.


Einde berichten.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --