Politie Groningen

Persberichten dinsdag 16 augustus 2005

Provincie Groningen 16-08-2005 -

Groningen: autokrakers aangehouden
De politie heeft maandagnacht op de Bessemoerstraat in de stad twee autokrakers aangehouden. Het tweetal was juist bezig in te breken in een geparkeerd staande auto toen de politie arriveerde na een tip. De 16-jarige jongen uit Leek en de 19-jarige inwoner van Groningen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: auto in beslag genomen
De politie heeft maandagmiddag de auto van een 36-jarige inwoner van Groningen in beslag genomen. Bij een routinecontrole bleek dat het rijbewijs van de man begin augustus was ingevorderd in verband met een snelheidsovertreding. Dat was ook al het geval geweest in de maand juni, maar hij had toen het rijbewijs na enkele weken weer terug gekregen. Na overleg met de officier van justitie werd besloten om de auto in beslag te nemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Bedumerweg in de stad werden maandagavond 90 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 6 te hard. De hoogst genoteerde reed 69 km/u. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u.

Oostwold (Scheemda): spoor van vernielingen
In de nacht van zondag op maandag is er een spoor van vernielingen getrokken in de dorpen Oostwold, Midwolda en Scheemda. In alle gevallen waren er ruiten vernield van gebouwen en woningen. Deze waren vermoedelijk ingegooid met een steen. Onder meer was dat het geval aan de Huningaweg en Hoofdweg in Oostwold (slagerij, supermarkt en twee woningen) en aan de Hoofdweg en Hoethslaan in Midwolda waar het om twee woningen ging en de plaatselijke bibliotheek. Ten slotte waren bij het gemeentehuis in Scheemda enkele ruiten vernield. Het gaat vermoedelijk om dezelfde dader of daders. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en doet in dit geval een beroep op eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Winschoten, telefonisch te bereiken onder 0900-8844 (lokaal tarief).

Veendam: aanhouding voor inbraak
Een 21-jarige inwoner van Wildervank en een 23-jarige inwoner van Veendam zijn maandagnacht aangehouden voor een inbraak in een bedrijfsgebouw aan de Molenstreek in Veendam. De politie was getipt en zag bij aankomst dat een deur openstond. Tijdens een zoektocht in het gebouw ontsnapten beiden aan de voorzijde van het gebouw, achtervolgd door enkele politieagenten. In de omgeving van de Vrijheidsbrug werd het tweetal aangetroffen dat zich op dat moment min of meer had verstopt. Ze zijn voor nader onderzoek in gesloten. Er moet nog nader worden onderzocht of er spullen missen uit het gebouw waar ze hadden ingebroken.

Nieuwe Pekela: alcomobilist
Een 63-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela is maandagnacht in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. De man negeerde op de Provincialeweg N367 bij Nieuwe Pekela een stopteken, maar kon na een achtervolging worden aangehouden. Daarbij bleek zijn alcoholgebruik van 1.3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij verklaarde het stopteken niet te hebben gezien, waardoor hij was doorgereden.

: radarsnelheidscontroles
De politie heeft op diverse plaatsen een radarsnelheidscontrole gehouden.
Scheemda , Rijksweg A7 : , aantal geregistreerde voertuigen: 560 , aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 163km/uur, maximum toegestane snelheid: 120 km/uur.
Slochteren , Provincialeweg N387: , aantal geregistreerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 147 km/uur, maximum toegestane snelheid: 120 km/uur.