Gemeente Hengelo

Mededelingen 16 augustus 2005, week 33
Collecte Verplaatsing markt
Aangepaste openingstijden gemeentelijke balies Werk aan de weg Gemeenteraadsverkiezingen 2006 Introductieprogramma eerstejaars UT studenten
Klachtrecht Bouwplannen
Natuur en Milieu Communicatie Kapvergunningen
Brandweer Verkeerszaken
Handhavingsplannen vastgesteld
Gemeenteraadsverkiezingen 2006
Op dinsdag 7 maart 2006 vinden er in Nederland
gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar de diverse politieke partijen in Hengelo zijn al druk bezig met de voorbereidingen hiervan. Wilt u zelf actief worden in de gemeentepolitiek? Meld u dan aan bij een politieke partij! U kunt natuurlijk ook proberen om met een nieuwe partij zetels te veroveren in de gemeenteraad. Wilt u informatie over het oprichten van een politieke partij, het registreren van de aanduiding en het inleveren van een kandidatenlijst? Neem dan contact op met Astrid Mos van de afdeling Burgerzaken, telefoon (074) 245 9161 of mail naar a.mos@hengelo.nl.

Klachtrecht

Ieder van u komt wel eens met de gemeente in aanraking. Dagelijks vinden er vele contacten plaats. Daar gaat wel eens iets bij mis. U voelt zich dan wellicht onheus behandeld. Heeft u klachten over onheuse gedragingen van een ambtenaar werkzaam bij de gemeente Hengelo, een Collegelid of een Raadslid, dan heeft u wettelijk het recht daarover een klacht in te dienen bij het College van B en W. Deze klachten worden op een vastgestelde wijze binnen een bepaalde termijn behandeld. Ter bescherming van uw privacy worden klachten altijd vertrouwelijk behandeld.

De Overijsselse Ombudsman

Bent u over de afhandeling van uw klacht niet tevreden, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Overijsselse Ombudsman. De Overijsselse Ombudsman is, anders dan de naam doet vermoeden, een commissie. Deze commissie heeft geen binding met de gemeente en spreekt een onafhankelijk en onpartijdig oordeel over uw klacht uit.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het klachtrecht en de Overijsselse Ombudsman, dan kunt u contact opnemen met de commissie, telefoon 0572-352 687 of u kunt terecht bij De Gemeentewinkel (telefoon 2459555). Daar kunt u ook een folder met uitgebreidere informatie vinden. Of kijk op de website van de Overijsselse Ombudsman: www.overijsselseombudsman.nl

Natuur en Milieu Communicatie

Kinderboerderij 't Weusthag en informatiebalie

Ook in de vakantieperiode een bezoek waard! Kom ook eens langs om de verschillende huisdierrassen te zien en er informatie over te krijgen. Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. Dinsdagochtend tot 13.00 uur gesloten. Tot en met 31 oktober is de kinderboerderij ook op zon- en feestdagen geopend. U vindt de afdeling Natuur en Milieu Communicatie aan de Van Alphenstraat 25-27. Voor informatie belt u (074) 255 06 00.

Brandweer

De kazerne aan de Lansinkesweg 59 is op werkdagen geopend van 07.00 tot 18.00 uur. Het team Preventie heeft een dagelijks spreekuur van 8.00 tot 12.00 uur. U kunt daar informatie krijgen over alles wat met brandpreventie te maken heeft. U kunt binnenlopen of een telefonische afspraak maken. Telefoon: (074) 2451111 (algemeen), of 074-2451120 (Preventie).

Handhavingsplannen vastgesteld

Burgemeester en wethouders hebben de handhavingsplannen van de afdelingen Bodem en Milieu vastgesteld. De plannen zijn opgesteld aan de hand van een 19-tal landelijke kwaliteitscriteria waaraan de gemeente moet voldoen. Deze kwaliteitscriteria hebben betrekking op de eisen die aan een goed handhavingproces, beleidsmatig en in de uitvoering, worden gesteld. Aan de hand van deze criteria is vastgelegd hoe de gemeente Hengelo haar handhavingstaak gaat uitvoeren.

Beide plannen zijn te downloaden van de site www.hengelo.nl. Onder het kopje "leven en wonen" gaat u naar Milieu, afval, bodem en energie. Daar treft u meteen het kopje "handhavingsplan Milieubeheer" aan. Voor het plan van de afdeling Bodem gaat u verder naar kopje "Bodem".

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon (074) 245 9747 of met de afdeling Bodem, telefoon (074) 245 9107.

Verplaatsing markt

In verband met de voorbereidingen voor het openluchtconcert van het Orkest van het Oosten wordt de zaterdagmarkt van 27 augustus verplaatst naar het parkeerterrein aan De Wetstraat.

Werk aan de weg

Ruijsdaelstraat

Op 23 augustus wordt begonnen met het gedeeltelijk herstraten van de trottoirs en de rijbaan in de Ruijsdaelstraat (huisnummers 33-45) tussen de Hobbemastraat en de Ruijsdaelstraat. De werkzaamheden duren tot 2 september.

P.C. Hooftlaan - Staringstraat

Van 23 augustus tot en met 9 september is de rotonde P.C. Hooftlaan - Staringstraat afgesloten voor alle verkeer in verband met reconstructiewerkzaamheden.

Zonstraat

Op 23 augustus wordt begonnen met het herstraten van de Zonstraat tussen de Breemarsweg en de Maanstraat, en het gedeelte Groenhofstraat. De werkzaamheden zullen 2 tot 3 weken in beslag nemen. Aansluitend wordt het resterende deel van de Zonstraat en de Maanstraat, en het gedeelte Groenhofstraat tussen de Breemarsweg en het reeds bestrate deel afgesloten voor het verkeer.

Introductieprogramma eerstejaars UT studenten

"Fast Forward" in Hengelo

Het is een goed gebruik van de Universiteit Twente om de nieuwe eerstejaars met een uitgebreid introductieprogramma te verwelkomen. Dat is ook dit jaar weer het geval! Van 23 augustus tot en met 1 september vindt de tiendaagse introductie plaats waarbij de nieuwe studenten kennis maken met de universiteit, de campus en de steden Enschede en Hengelo. Het thema dat dit jaar is gekozen is "Fast Forward", en met dit thema wordt deze periode in het studentenleven gekenschetst: snel, indrukwekkend, vermoeiend.

Op vrijdag 26 augustus is het de beurt aan Hengelo om zich aan de studenten te presenteren. Het begint allemaal met een feestelijke lunch op het terrein van de Universiteit. Daarbij is burgemeester Kerckhaert uitgenodigd. Hij neemt, samen met de rector magnificus van de UT en een bekende politicus, deel aan een discussie over actuele onderwerpen die zowel de student als de maatschappij aangaan. Daarbij moet u denken aan zaken als leerrechten, globalisering en de internationalisering van het universitair onderwijs.

Aansluitend aan de lunch aanvaardt het gezelschap van enkele honderden studenten per fiets de tocht naar onze binnenstad. Met burgemeester Kerckhaert voorop, en onder begeleiding van twee politiemotoren, fietsen de nieuwe studenten en hun begeleiders naar Hengelo. Op het burgemeester Jansenplein en in de directe omgeving van het plein vinden dan een aantal activiteiten gerelateerd aan het thema 'stunts' plaats. Zo wordt er 'abgeseild' vanaf de stadhuistoren, er is een reuze-saltotrampoline, een grote klimwand, een evenwichtsbalk op zes meter hoogte, een space simulator. Diverse bandjes van de UT zorgen voor de muzikale opluistering van de stunts, dus ook op de terrassen zal het gezellig druk zijn. Aansluitend aan het middagprogramma gaan de studenten eten in de vele restaurantjes in de stad, waarna het hele gezelschap in het Rabotheater een cabaretvoorstelling bijwoont. De kennismaking met Hengelo wordt afgesloten met een feest in discotheek New York dat tot in de kleine uurtjes zal duren. Albert van der Meerstraat 7, veranderen gevel (wijziging vergunning 2005/0216)

Amstelstraat 15, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten overkapping

Cornelis Dopperstraat 3, veranderen en vergroten woonhuis

Dorastraat 11, veranderen en vergroten woonhuis

Else Mauhsstraat 157, veranderen 3 gevels

Esaustraat 11, oprichten carport

Kretastraat 45, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

Laurens Bogtmanstraat 8, oprichten fietsenberging

Levantstraat 65, plaatsen 2 dakkapellen

Parallelweg SS, oprichten zendmast
Boekeloseweg nabij nr. 105, oprichten bedrijfshal

David Ricardostraat 13, veranderen bedrijfspand

De Wetstraat nabij nr. 19 , oprichten unit (tijdelijk t.b.v. kapsalon)

Enschedesestraat 244 - 250, veranderen 4 woonhuizen in 2 woonhuizen

Enschedesestraat 43, veranderen gevel en plaatsen 1 lichtbak en 3 banieren

Goudenregenstraat 266, veranderen en vergroten woonhuis

Haaksbergerstraat 127, oprichten silo (mest)

Hans Vonkstraat 15, veranderen gevel bankgebouw

Hazenweg 41, oprichten reclamezuil

Hengelose Esstraat 75, oprichten kap (op berging)

Krabbenbosweg 52, veranderen en vergroten woonhuis

M A de Ruyterstraat 3, veranderen schoolgebouw

Oelerweg 134, veranderen en vergroten woonhuis

Topaasstraat 32, veranderen bedrijfspand in een woonhuis

Twekkelerweg 86, vernieuwen dakbeschot

Monumentenvergunning

Twekkelerweg 86, vernieuwen dakbeschot (Gemeentelijk monument) vergadert wekelijks op donderdagmiddag. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen in het Stadskantoor, telefoon (074) 245 96 52.
Lichte bouwvergunningen

Ardennenstraat 27, veranderen en vergroten woonhuis

Cruys Voorberghstraat 111, veranderen en vergroten woonhuis Dinant Dijkhuisstraat 15, oprichten tuinhuisje
Zonstraat 24, veranderen en vergroten woonhuis
Achterhoekse Molenweg 80, veranderen en vergroten woonhuis

Alfred Marshallstraat 1, plaatsen tussenvloer
Diamantstraat 18, veranderen en vergroten bedrijfspand Landmansweg 168, veranderen 3 gevels en plaatsen kap berging

M.A. de Ruyterstraat 46, veranderen en vergroten woonhuis

Wim Sonneveldstraat 7, veranderen en vergroten woonhuis Alle vergunningen zijn in week 31 verzonden. Voor de juiste datum van
naam en adres van de indiener

de dagtekening

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

de gronden van het bezwaar.
Artikel 19, lid 3 WRO
verlenen voor:
Castorweg 294, veranderen en vergroten van een woonhuis U kunt de desbetreffende stukken van 17 augustus tot 14 september 2005 Artikel 19, lid 3 WRO
verlenen voor:
Flemingstraat 4, oprichten van een woonhuis
Mr P J Troelstrastraat 133, veranderen en vergroten van een woonhuis Londenstraat 87, oprichten van een carport
Dolf Nijhoffstraat 10, oprichten van een garage en plaatsen van 2 dakkapellen
Antillenstraat 26, veranderen en vergroten van een woonhuis en oprichten van een garage
Industriestraat 139, veranderen en vergroten van een woonhuis De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Inzien en zienswijzen
U kunt het ontwerpbesluit van 17 augustus tot 28 september 2005 inzien bij de afdeling Bouwen.
Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke en mondelinge zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. In de week van 3 augustus 2005 tot en met 9 augustus 2005

Nijverheidstraat, gehele straat, kappen van 10 lijsterbessen. Herplant: 14 haagbeuken in de maat 16/18, binnen één jaar na de kap van de lijsterbessen.

Dorastraat, gehele straat, kappen van 12 beuken. Herplant: 19 platanen in de maat 18/20, binnen één jaar na de kap van de beuken.
naam en adres van de indiener

de dagtekening

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

de gronden van het bezwaar.

Verkeerszaken

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Besluiten

In de week van 8 tot en met 13 augustus 2005

Toewijzen

De Wilmskamp, vierde, linker brede parkeerplaats, naast een reeds bestaande gehandicaptenparkeerplaats in de rij van 8 parkeerplaatsen op het parkeerterrein behorend bij het appartementencomplex

Intrekken

H.C. Pootstraat, rechter, parkeerplaats van 2 brede parkeerplaatsen, gelegen op het parkeerterrein aan de kant van Plein 5 van 't Swafert

Inzien en bezwaarschrift

U kunt de desbetreffende stukken zes weken inzien bij de sector Wijkbeheer. Wanneer u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

naam en adres van de indiener

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is

gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht (Postbus 335, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift.