Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Maandag 15 augustus 2005

Amsterdams jazzfestival zonder grenzen

De programmering van Seven Bridges is bekend. De programmering van de derde editie van het jazzfestival zit vol met juweeltjes, een grenzeloze mix met geniale improvisatie als de constante factor. Van bekende en ervaren muzikanten tot jonge virtuoze talenten die de Reguliersgracht om zullen toveren in één groot bruisend feest. Laagdrempelige Jazz van hoog niveau. Met trots presenteren wij het programma van Seven Bridges 2005:

è Alfredo De La Fé
è De Jongens Driest
è Joris Roelofs Kwartet feat. Karel Boehlee
è Amsterdam Klezmer Band
è Ernst Reijseger
è Red Nose d'strickt

Alfredo De La Fé
& Mercado Negro
Alfredo De La Fé, geboren en getogen in Cuba, wordt met recht dè salsa virtuoos genoemd. Samen met het 13-koppige gezelschap Mercado Negro zal deze buitengewone violist de gracht omtoveren tot één groot Latijns-Amerikaans swingend feest. In de muziek zijn elementen te horen uit Afro-Cubaanse rumba 's en Braziliaanse muziek, maar vooral uit de salsa, heerlijke warme zwoele salsa met een jazzy sausje. Alfredo staat bekend als een excentrieke muzikant die geluiden uit zijn instrument kan halen waar menig violist jaloers op is. www.alfredodelafe.com

De Jongens Driest
De Jongens Driest spelen krachtige en groovende jazz gebaseerd op wereldliederen uit klezmer- en balkan tradities, Afrikaanse highlife en Latijns-Amerikaanse muziek. De drie blazers weten met een geheel eigen geluid te boeien, en klinken bij tijd en wijle als een volledig orkest. De Jongens speelden op jazzfestivals in binnen- en buitenland maar ook op festivals als Oerol, Lowlands en de Parade, en uiteraard ook in de jazzclubs. De nieuwe cd 'III' komt uit in september en zal met de gebruikelijke passie en met veel blaasplezier van De Jongens Driest gepresenteerd worden tijdens Seven Bridges. www.dejongensdriest.nl

Joris Roelofs Kwartet feat. Karel Boehlee
Joris Roelofs is jong maar uiterst getalenteerd en ook wel hèt nieuwe talent op saxofoongebied genoemd. Juryvoorzitter Krom van de Deloitte Jazz Award 2004 noemde Joris Roelofs een lyrische en swingende speler, die zich de traditie goed eigen heeft gemaakt en eigentijdse invloeden hier smaakvol mee weet te verweven. Het grote talent van Joris Roelofs (1984) werd eerder al erkend toen hij in 2003 de Clifford Brown/Stan Getz Fellowship van de International Association of Jazz Educators en de National Foundation for Advancements in the Arts ontving. Daarnaast won hij ook nog de Pim Jacobs Muziekprijs. Roelofs is bandleider van zijn eigen 'Joris Roelofs Kwartet' en speelt regelmatig met de New Cool Collective Big Band, het Glenn Miller Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Amsterdam Klezmer Band
De Amsterdam Klezmer Band (AKB)speelt Oost-Europese joodse muziek met zigeuner- en balkan invloeden. Sinds de oprichting in 1996 heeft de band een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het repertoire van de Amsterdam Klezmer Band bestaat voor een deel uit traditionals uit Balkan -en Klezmer overlevering. Het grootste gedeelte van het AKB repertoire is van de hand van de bandleden, die zonder uitzondering allemaal hun eigen muzikale bijdrage leveren aan een steeds maar groeiende 'melting pot' van aanstekelijke Balkan-zigeuner-klezmer crossovers.
www.amsterdamklezmerband.nl

Reijseger
Reijseger bespeelt zijn instrument niet als de gemiddelde cellist, hij drumt op zijn cello, gebruikt het als een gitaar en maakt soms zelfs gebruik van de vloer bij het bespelen van zijn instrument. Waar veel mensen eindigen in een experimentele mix van verschillende culturen, is het Reijseger gelukt om samen met de Senegalese zanger Mola Sylla en percussionist Serigne Gueye een symbiose te creëren tussen totaal verschillende culturen. Gebruikmakend van de traditie, zonder de angst hiervan af te wijken en hun roots uit het oog te verliezen, communiceert het trio via de uiteenlopende instrumenten en de prachtige stem van Mola Sylla. De luisteraar kan niet anders dan geboeid luisteren naar deze eclectische en fenomenale muzikale combinatie.

Red Nose d'strickt
Er wordt in Nederland binnen een bijzonder breed muzikaal spectrum geproduceerd en geïnnoveerd. Één van deze innovatieve projecten is Red Nose d'strickt dat zijn vruchten reeds heeft afgeworpen in Japan. Red Nose d' strickt bestaat uit de ideale combinatie van jazz deejays, producers en live-performers. Red Nose d'strickt bestaat onder andere uit dj Aardvarck, dj Alias Poe en dj Kid Sublime. Gezamenlijk mixen zij jazz, groovy en funky sounds en zetten iedere keer weer de dansvloer op zijn kop. Tijdens het festival verzorgen zij de muzikale omlijsting samen met vocalisten Raffaela 'Jazziraffi' Herbert en Benny (sings) met zijn banjo.

Seven Bridges Jazz Festival zal in ieder geval de komende drie jaar plaats vinden, dit is mede mogelijk dankzij de hoofdsponsor MeesPierson en MeesPierson Intertrust, part of Fortis.

Seven Bridges Jazz Festival
Reguliersgracht (tussen Herengracht en Keizersgracht) Aanvang: 16.00 uur
Toegang: gratis
www.sevenbridges.nl

Hoofdsponsor:
MeesPierson en MeesPierson Intertrust

Sponsors:
AT5, Buhrmann, De Boekerij, Stadsdeel Amsterdam Centrum, VVP Weekblad, voor financiële dienstverleners

St. Seven Bridges Jazz Festival II // Reguliersgracht 13A // 1017 LJ Amsterdam // www.sevenbriges.nl
Directie: Herman Ubachs, Paul van Dijk

Note voor redactie:

De publiciteit wordt verzorgd door M-promotions, voor meer informatie, hoge resolutie foto's en dergelijke:

M-promotions
Manon Breumelhof
e-mail: manon@m-promotions.nl
T: 030-2445806
M: 06-21885607