Aladdin en PGP bundelen krachten voor bescherming bedrijfsgegevens op laptops

IJsselstein, 16 augustus 2005 - Aladdin Knowledge Systems, leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content heeft een samen-werkingsovereenkomst gesloten met PGP. Binnen de overeenkomst worden de encryptie- en authenticatieproducten van beide partijen gecombineerd om gevoelige bedrijfsinformatie op laptops nog beter te beschermen.

Organisaties die PGP Desktop Professional met Whole Disk Encryption gebruiken om informatie te versleutelen, kunnen nu veilig hun PGP-sleutels opslaan op Aladdin's eToken. Om toegang tot bestanden te krijgen hoeven gebruikers alleen nog het wachtwoord van de eToken te onthouden. Met deze totaaloplossing beschikt men over een enkelvoudige toepassing die breed ingezet kan worden. Door de samenwerking kunnen gebruikers eenvoudig en veilig meerdere PGP-sleutels naar verschillende computers distribueren en Aladdin's eToken inzetten voor iedere beveiligingsapplicatie, inclusief inloggen op het netwerk en toegang verkrijgen tot het VPN en het internet.

"Diefstal van data en laptops blijft een grote zorg voor organisaties", zegt Jan Leeflang, Channel Manager bij Aladdin. "Net zoals een werknemer zijn autosleutels gebruikt, beschikt hij met de eToken op dezelfde manier over een sleutel voor zijn laptop. Met de eToken kan een extra laag fysieke bescherming worden toevoegd, waarmee gebruikers zowel PGP-encryptiesleutels kunnen opslaan als genereren."

"De strategische samenwerking met Aladdin biedt onze zakelijke klanten de mogelijkheid hun laptop nog beter te beveiligen zonder in te leveren op gebruiksgemak," aldus Steven Schoenfeld, vice president products & strategy bij PGP. "Met Aladdin's eToken moeten gebruikers het wachtwoord weten en de token in hun bezit hebben om toegang te krijgen tot hun laptop. Met een dergelijke tweevoudige bescherming zijn laptops alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers."

PGP Desktop Professional software en de eTokens van Aladdin zijn wereldwijd verkrijgbaar bij geautoriseerde PGP-partners.


* Een foto in hoge resolutie van de eToken is op te vragen via het mailadres: aladdin@whizpr.nl

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.Aladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.