FloraHolland


VKC-keuring op FloraHolland trekt veel bekijks

RIJNSBURG (persbericht 16 augustus 2005) - Zo'n 250 inzendingen telde de VKC-keuring op FloraHolland vestiging Rijnsburg van afgelopen week. Omdat de VKC-keuring voor een groot publiek te bezichtigen was tijdens de Corsoshow, trokken de ingezonden producten bijzonder veel bekijks. Alleen al afgelopen vrijdagavond keken maar liefst 7.000 mensen naar de ten toon gestelde producten. De producten waren allen door de Vaste Keurings Commissie beoordeeld op kenmerken als uniformiteit en kwaliteit. FloraHolland stelde vervolgens een drietal prijzen beschikbaar voor de als best beoordeelde producten in de categorieën zomerbloemen, snijbloemen divers en bol- en knolgewassen.

De zomerbloem Delphinium 'Dewi Pristel' van inzender N.G. Wiggert uit Noordwijkerhout kreeg een 9,49 als cijfer. Inzender I.A. van der Spek uit Moerkapelle kreeg een 9,55 voor zijn roos 'Aqua!' in de categorie snijbloemen 'diversen'. In de categorie bol- en knolgewassen kreeg de Zantedeschia 'Limelight' van H. & B.R. van den Bosch B.V. uit Rijnsburg een 9,45 als cijfer.

Fotobijschrift: De gebroeders Van der Spek krijgen van Jaap de Mol, vestigingsmanager FloraHolland Rijnsburg, een aandenken overhandigd ter gelegenheid van hun prijswinnende roos 'Aqua!' in de categorie snijbloemen 'diversen'.


---