SBS Broadcasting kondigt reorganisatie aan bij TV2 Hongarije

Sbs broadcasting

SBS Broadcasting kondigt reorganisatie van de aandeelhouders aan bij TV2 in Hongarije

LUXEMBURG, August 16/PRNewswire/ --
SBS Broadcasting SA (NASDAQ: SBTV; Euronext Amsterdam N.V.: SBS) heeft vandaag aangekondigd dat een Hongaars bedrijf ('VT2 Kft.') dat eigendom is van de CEO van TV2 in Hongarije, Gabor Kereszty en bestuurslid van TV2 dr. Gabor Benke, aandelen heeft gekocht die een economisch belang van 16% en 27,1% stemrecht in TV2 (de 'TV2 aandelen') vertegenwoordigen van MTM Kommunikációs Rt., de originele partner van het bedrijf in TV2, in een onderhandse transactie. Het bedrijf heeft bovendien aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan met VT2 Kft. waarbij het US$ 5 miljoen heeft betaald voor het recht om in de toekomst TV2 aandelen te verwerven of toe te kennen.

Volgens een overeenkomst gesloten in mei 2002 met zijn originele partner in TV2 was het bedrijf verplicht de TV2 aandelen te verwerven of toe te kennen na de verlenging van de omroeplicentie van TV2, die plaatsvond aan het einde van juli 2005. De overeenkomst uit mei 2002 werd in verband met deze transacties beëindigd.

Het bedrijf bezit momenteel 49% stemrecht en een economisch belang van 81,5% in TV2. De Hongaarse mediawetgeving verbiedt een ieder om meer dan 49% stemrecht in TV2 te hebben en vereist dat een Hongaarse persoon of rechtspersoon minstens 26% van het stemrecht in TV2 bezit. Als zodanig is het niet toegestaan dat het bedrijf de TV2 aandelen verwerft, maar het mag de TV2 aandelen in de toekomst conform de overeenkomst met VT2 Kft. wel toekennen aan een andere Hongaarse partner.

SBS is een Europees commercieel televisie- en radio-omroepbedrijf met ondernemingen in West- en Centraal-Europa. Landen waar SBS momenteel uitzendt zijn: België (Vlaanderen), Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Roemenië en Zweden.

Voor meer informatie kunt u www.sbsbroadcasting.com bezoeken.

Source: SBS Broadcasting

Investeerders: Michael Smargiassi/Jon Lesko, Brainerd Communicators, Tel: +1-212-986-6667, Pers: Jeff Pryor, Pryor Associates, Tel: +1-818-338-3555, Catriona Cockburn, Citigate Dewe Rogerson, Tel: +44-207-282-2924