Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Westervoort - Westervoorters opgepakt voor rit in gestolen a
Publicatiedatum: 16-08-2005

De politie van Westervoort heeft maandag en dinsdag twee Westervoorters van zestien en zeventien jaar aangehouden op verdenking van autodiefstal, heling en het verlaten van een plaats van ongeval. Afgelopen vrijdag werd de politie gewaarschuwd voor een ongeval op 't Hoge Eind, waarbij een auto tegen een bushokje zou zijn gereden. Door getuigen was gezien dat twee inzittenden waren weggevlucht. De auto bleek later te zijn gestolen vanuit Arnhem. Onderzoek van de politie leidde naar de beide Westervoorters. De jongens zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - man gewond na val van ladder

Publicatiedatum: 16-08-2005

Een 43-jarige man uit Zevenaar is maandagochtend gewond geraakt na een val van een ladder bij zijn woning. De man was bezig aan een raamkozijn op een van de bovenverdiepingen en viel door nog onbekende oorzaak van de ladder. Vervolgens kwam hij op het dak van een carport te liggen. Het slachtoffer is door de ambulancedienst, met hulp van de brandweer van het dak gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Hij had vermoedelijk beenletsel opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst e.o. - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 16-08-2005

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn maandag verkeerscontroles gehouden in Elst, Bemmel en Haalderen. Hieronder een overzicht:

- In Elst werd gecontroleerd op de Rijksweg-Zuid. Dat gebeurde tussen 18.15 en 20.00 uur. Met behulp van de Lasergun werden 7 hardrijders betrapt en bekeurd. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 72 km/u. Tegen drie automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder gordel. Ook werden er enkele blaastesten uitgevoerd, maar geen van de gecontroleerde bestuurders bleek teveel gedronken te hebben.
- In Bemmel controleerde het VHT tussen 13.30 en 16.00 uur op de Herkenrathweg. In totaal 155 bestuurders moesten een blaastest afleggen, maar ook hier werden geen drankrijders aangetroffen. Wel kregen 6 bromfietsers een bon omdat ze op een opgevoerde brommer reden. De controle werd uitgevoerd in verband met de Bemmelse ponymarkt.

- In Haalderen werd tussen 16.10 en 17.45 uur gecontroleerd op de Van der Mondeweg. Hier werden in totaal 9 bekeuringen uitgeschreven: 3 voor het te hard rijden, 3 voor het rijden zonder gordel, 2 voor het rijden op een opgevoerde brommer en 1 keer wegens het niets handsfree bellen tijdens het rijden. Deze controle vond plaats op verzoek van de gebiedsagent naar aanleiding van klachten uit de buurt over gevaarlijk rijgedrag.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden