Politie Zuid-Holland-Zuid

16/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

16-08-2005 - Persberichten District II

DRUGS
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 16 augustus twee 19-jarige mannen en een 20-jarige man, allen uit Dordrecht aangehouden op de Markt in Papendrecht. Gezien het tijdstip midden in de nacht, werd de drie naar hun legitimatie gevraagd, twee van de drie had geen legitimatie bij zich, een van de 19-jarigen en de 20-jarige. De twee werden meegenomen naar het bureau. De auto werd ook doorzocht. Onder de mat van de bijrijderstoel werden 11 bolletjes - vermoedelijk harddrugs - aangetroffen. Daarop werden alledrie de mannen aangehouden inzake de Opiumwet. De bolletjes zijn in beslag genomen en zullen worden onderzocht door de technische recherche. De verdachten zijn ingesloten.

AANRIJDING
LEXMOND Een 24-jarige man uit Oud-Beijerland heeft maandagavond 15 augustus omstreeks 18.00 uur een ongeval veroorzaakt om de A27 ter hoogte van Lexmond. De man kwam vermoedelijk met hoge snelheid van de afrit A27 Lexmond afrijden. Onderaan de afrit stond een auto te wachten om de kruising op te rijden. De 24-jarige kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen. Hij ramde eerste een verkeersbord en lichtmast. Daarna reed hij tegen een 23-jarige man uit Ameide die in de auto voor de kruising stond te wachten. De 24-jarige man schoof door over de kruising en kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. De veroorzaker raakte gewond. Hij werd naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Een bloedonderzoek moet dit uitwijzen. De automobilist die in zijn auto werd geraakt door de veroorzaker, raakte niet gewond. Een passagier van de 24-jarige een vrouw waarvan de leeftijd en personalia niet bekend is raakte ook gewond. Zij heeft vermoedelijk een hersenschudding.

WAPENSTOK
BRANDWIJK Een 44-jarige man uit Bleskensgraaf heeft maandagmiddag 15 augustus een boete gekregen voor het voorhanden hebben van een wapenstok in de auto. De politie controleerde de man op de Damseweg in Brandwijk. Hij droeg geen gordel waarop hem een stopteken werd gegeven. Tijdens het gesprek met de 44-jarige, zag een van de agenten de wapenstok in de auto liggen. Het wapen is in beslag genomen. De man kreeg een boete van 130 euro.