Politie Zuid-Holland-Zuid

16/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-08-2005 - Persberichten District I

VECHTPARTIJ
DORDRECHT De politie heeft maandagavond 15 augustus twee jongeren van 19 jaar en een van 17 jaar uit Dordrecht aangehouden in de Dijkstraat. De politie kreeg een melding van een vechtpartij. Een 45-jarige Dordtenaar was met zijn 12-jarige dochter in de straat aan komen fietsen en zou toen bijna ondersteboven zijn gereden door een auto met daarin de drie verdachten. Toen de 45-jarige daar wat van zei, ontstond er een woordenwisseling. Een buurman van de 45-jarige kwam naar buiten en maakte ook een opmerking richting het drietal. Daarop ontstond een gevecht. De buurman (41) kreeg flinke klappen waardoor hij een hersenschudding opliep en een aantal tanden kwijt raakte. Het slachtoffer is voornemens aangifte te doen. De drie verdachten zijn na verhoor in verzekering gesteld.

GEEN GELD
DORDRECHT De politie heeft maandagavond 15 augustus een 44-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in een horecagelegenheid aan de Vriesestraat. De man had het een en ander genuttigd maar had geen geld bij zich. Daarnaast was de man ook danig onder invloed van alcohol en had hij een verlopen id-bewijs. Daarop werd de man aangehouden en ingesloten. Hij bleek eerder die middag ook aan in een horecagelegenheid aan het Scheffersplein consumpties te hebben genuttigd zonder te betalen. Daarvan wordt nog aangifte gedaan.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft maandagavond 15 augustus een 59-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden in een woning aan de Valeriussingel in Zwijndrecht. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van een 46-jarige vrouw. De man zou haar geschopt en geslagen hebben. De politie ging op maandagavond af op een melding van een ruzie in de woning. De man werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

WERPSTER IN BESLAG GENOMEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft maandagmiddag 15 augustus een 13-jarige jongen uit Zwijndrecht in de kraag gevat die een werpster in een boom gooide. Dit was in de Buizerdstraat. Dit werd gezien door agenten. De jongen werd staande gehouden. Hij deed afstand van de werpster. De ouders van de jongen zullen worden ingelicht.

SNELHEIDSCONTROLE
DORDRECHT Het Verkeers Handhavings Team (VHT) heeft op maandag 15 augustus een verkeerscontrole gehouden op de Laan der Verenigde Naties. De controle was zowel s ochtends als s middags. Er kwamen 2068 voertuigen voorbij. 778 personen reden te snel. Zij krijgen een boete.