Politie Zuid-Holland-Zuid

16/08 Hoeksche Waard

16-08-2005 - Persberichten District III

BEROVING
GETUIGEN GEZOCHT
OUD-BEIJERLAND Een 19-jarige jongeman is in de nacht van vrijdag 13 augustus op zaterdag 14 augustus omstreeks middernacht beroofd. Hij stond rond 23.50 uur te wachten bij de bushalte bij het postkantoor aan de Karel Doormanlaan. Daar werd hij aangesproken door enkele jongens op scooters. De jongens bedreigden de 19-jarige en dwongen hem een stukje mee te rijden op een van de scooters naar een park in diezelfde straat. Daar werd de jongeman zijn geld afhandig gemaakt. De jongens lieten het slachtoffer achter en vertrokken. Ze waren gekleed in zwarte kleding en droegen allen een integraalhelm.

De politie roept getuigen die het incident hebben gezien of personen die mogelijk meer weten van deze jongens op scooters op zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

DIEFSTAL FIETS
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
s GRAVENDEEL De politie is op zoek naar mensen die 5 verdachte jongens hebben gezien in de Lokkenstraat op maandagmiddag 15 augustus. Tussen 15.40 en 15.45 uur werd daar de fiets van een 49-jarige man gestolen. Een bewoner die de fietsendiefstal zag gebeuren, waarschuwde de 49-jarige die er achter aan ging. De man wist een van de jongens die op zijn fiets reed, klem te rijden met de auto. Zodoende wist de 49-jarige zijn fiets terug te pakken. De vijf jongens renden weg. De man van wie zijn fiets werd gestolen, heeft aangifte gedaan.

De politie komt graag in contact met burgers die de jongeren in de Lokkenstraat en omgeving hebben gezien. Burgers kunnen bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

GREEP IN DE KASSA
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
OUD-BEIJERLAND Een onbekend manspersoon heeft op maandag 15 augustus omstreeks 15.45 uur een greep in de kassa gedaan in een schoenenwinkel aan de Molendijk. De man was de winkel ingekomen terwijl de verkoopsters achter stonden. Zij konden de kassa en toonbank in de gaten houden. Ondanks dat deed de man een greep in de kassa. Toen de lade openging, ging er een belletje af waardoor de aandacht van de verkoopsters werd getrokken. Ze gingen direct naar binnen. De man vertrok. Het moet nog blijken of er daadwerkelijk geld is weggenomen.

De politie stelt een onderzoek in. Mensen die die middag een verdacht manspersoon hebben gezien met het volgende signalement worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Het gaat om een man, 1,65/1.70m lang, normaal postuur, donker stijl haar, 23/24 jaar. Hij droeg een witte jas, blauwe broek en een donkere cap.