Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


16 augustus 2005


Apeldoorn - Kind op schoot in de auto


Een 36-jarige Apeldoorner kreeg maandagmiddag een boete. Agenten zagen de man rijden over de Loolaan. Naast hem zat een vrouw met een klein kind op schoot. Hij werd staande gehouden en kreeg een boete, omdat het kind niet veilig in de auto zat. Bij controle bleek, dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig was verklaard. Hiervoor werd door de politie ook proces verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Gestolen auto terug


De politie heeft maandagmiddag een 23-jarige Apeldoornse aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. De vrouw werd met de auto aangetroffen in de buurt van de lange Amerikaweg. Zij werd in verband met het onderzoek ingesloten.
Zie bericht van maandag 15 augustus:

De politie verdenkt een 23-jarige Apeldoornse vrouw de auto van een 31-jarige plaatsgenoot gestolen te hebben. De man nam zondagavond (14/08) de vrouw mee en tankte rond 21.40 uur bij een benzinepomp aan de Lange Amerikaweg. Toen de man de brandstof afrekende ging de vrouw er met zijn auto vandoor. De Apeldoorner deed aangifte bij de politie die op zoek gaat naar de verdachte.


Apeldoorn - Diefstal bij bedrijf


Bij een garagebedrijf aan de Laan van de Dierenriem werden auto's vernield en auto-onderdelen weggenomen. Dit is gebeurd tussen zaterdagavond en maandagmorgen. Van verschillende auto's die op het terrein stonden werden onderdelen, zoals velgen, koplampen en achterlichten gehaald. Om op het terrein te komen werd een hekwerk vernield De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Diefstal woning


In een woning aan de Klingmakersdonk werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Men heeft vermoedelijk via het kattenluik de deur kunnen ontsluiten. Weggenomen werden onder andere twee portemonnees en een mobiele telefoon.


Apeldoorn - Politie houdt verdachte ruzie aan


Agenten hebben maandagmiddag een 52-jarige Apeldoorner aangehouden in verband met de mishandeling van zondagavond op het winkelcentrum Anklaar. De man werd ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.
Zie bericht van maandag 15 augustus:

De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat op zondagavond (14/08) tijdens een ruzie op het winkelcentrum Anklaar plaats vond. Een 35-jarige Apeldoorner kreeg rond 22.45 uur woorden met een oude bekende over een gebeurtenis uit het verleden. Dit liep zo hoog op, waarbij de ander het slachtoffer met een steekvoorwerp in zijn kaak stak. Het slachtoffer stelde zich onder behandeling van een dokter, waarna de politie werd gebeld.


Apeldoorn - Woningbrand


In een woning aan de Kapelmeestershoeve was maandagmiddag rond 16.55 uur brand ontstaan. Bij komst van de brandweer sloegen de vlammen uit het zolderraam. De brand is ontstaan op zolder op de kamer van een 18-jarige zoon. Hij had zijn pc aangezet en was vervolgens naar beneden gegaan. Toen hij enige tijd later terugkwam op zijn kamer, stond alles al in brand. De brandweer gaf na ongeveer 3 kwartier het sein brandmeester. Of een defect aan de computer de oorzaak is van de brand is niet bekend. Ook de schade is niet bekend. Er wordt een onderzoek ingesteld.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --