Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


16 augustus 2005


Onderwerp: aanhouding in onderzoek Winterswijkse antiquair


De politie heeft vanmorgen in alle vroegte een 18-jarige Winterswijker van zijn bed gelicht. De jongeman wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewapende overval op een 64-jarige Winterswijkse antiquair. Het onderzoek wordt voortgezet.


Met de aanhouding van een 18-jarige Winterswijker heeft het rechercheteam dat de overval op de Winterswijkse antiquair onderzoekt een belangrijke stap gezet richting de oplossing van dit zeer ernstige misdrijf.


Vanmorgen heeft een speciale aanhoudingseenheid de verdachte in zijn woning aangehouden. Het gaat hierbij om de lange persoon, waarover in de berichtgeving is gesproken. Direct hierna is een onderzoek in het pand ingesteld en de politie heeft diverse goederen in beslag genomen.


De overval werd op maandag 11 juli omstreeks 23.00 uur door twee mannen gepleegd, waarbij de antiquair zwaar mishandeld werd. Bij de komst van de gewaarschuwde politie vluchtten de overvallers via het dak van een aangrenzend wooncomplex. Inmiddels hadden de agenten de deur van de woning geforceerd en werd een ambulance voor het zwaar gewonde slachtoffer gewaarschuwd. Na een ziekenhuisopname is inmiddels duidelijk, dat hij blijvend letsel aan de overval heeft overgehouden. Zo is hij aan één oog blind door het gebruikte geweld.


Gezien de ernst van de overval werd direct een groot rechercheteam opgeroepen. Hierin zitten rechercheurs uit de hele politieregio Noord- en Oost-Gelderland. In de daarop volgende periode zijn naast een uitgebreid sporenonderzoek en een buurtonderzoek tientallen Winterswijkers gehoord.


De verdachte is ingesloten voor verder verhoor en het onderzoek wordt voortgezet.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --