Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


16 augustus 2005


Harderwijk - Rijbewijs kwijt


Een 35-jarige motorrijder uit Lelystad moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met zeer hoge snelheid over de Knardijk richting Lelystad. De snelheid werd gemeten op 146 km per uur (dit na correctie), terwijl hier 80 km is toegestaan. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren en de politie maakt proces verbaal op.


Harderwijk- Jongeren eveneens verdacht van fietsendiefstal
De vier jongeren die in de nacht van zaterdag op zondag werden aangehouden voor het openbreken van een snoepautomaat aan het Stationsplein, worden eveneens verdacht van diefstal van vier fietsen. De fietsen werden in verband met het onderzoek door de politie in beslag genomen. Het gaat om de volgende fietsen: een rode Union herenfiets, een rode Union damesfiets, een bruine Jumbo damesfiets en een meerkleurige Livingstone herenfiets. De politie is op zoek naar de eigenaren en verzoekt deze aangifte te doen op het bureau van politie te Harderwijk zodat men hun tweewieler kan herkennen.


Harderwijk - Ruiten school vernield

Afgelopen weekend werden vier ruiten vernield van een school aan de Stationslaan. Dit is waarschijnlijk tussen zaterdag 13 aug. en zondagochtend 14 aug. gebeurd. Dit politie is een onderzoek gestart naar de vernieling.


Harderwijk - Politie zoekt getuigen fietsendiefstal
Een 28-jarige Harderwijker deed maandagavond aangifte van diefstal van zijn fiets. De man zette maandag rond 18.40 uur zijn fiets op de fietsenparkeerplaats tegenover zorgcentrum De Aanleger. Hij moest even een boodschap doen. Na 5 minuten kwam hij terug en zag dat de fiets weg was. Het gaat om een groene Union herenfiets Antilope. Een passerende vrouw met twee kleine kinderen is mogelijk getuige geweest van de diefstal. De politie wil graag met haar of eventuele andere getuigen in contact komen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Harderwijk via telefoonnummer 0900 8844.


't Harde - Diefstal uit auto's

In de nacht van zondag op maandag werd in zeker 4 auto's ingebroken. Dit gebeurde 2 maal in de Heidelaan en 2 maal in de Vale Ouwelaan. Van de auto's werd een portier vernield. Weggenomen werden de autoradio cd-spelers, enkele cd's en een fles after shave.


Harderwijk - Doe altijd aangifte, ook als je fiets gestolen is
Vorige week kon een inwoonster uit Deventer haar in april 2003 in haar woonplaats gestolen fiets van de politie Harderwijk in ontvangst nemen, dankzij het feit dat zij aangifte had gedaan én het frame- of serienummer had opgegeven bij de aangifte.


Bij vooral de schriftelijke aangiftes via internet vergeet men het frame- of serienummer te vermelden. Dit maakt opsporing door de politie extra lastig. Het vermelden van een postcode met huisnummer in het frame leidt veelal ook tot teruggave van de fiets aan de gedupeerde. Soms blijft de politie met waardevolle fietsen in haar maag zitten. Zo heeft een onderzoek naar onderstaande eigenaren nog steeds geen resultaat opgeleverd.
Een ATB/kinderfiets van het merk Batavus, type Snake. Bij navraag bij de fabrikant moet deze tussen het najaar van 2003 en begin 2004 geleverd zijn aan een leverancier in de omgeving van Harderwijk. Voorzover de politie kan nagaan is hiervan geen aangifte
gedaan.


Verder werd een zogenaamde ATB van het merk Cross gevonden. Deze fiets wordt o.a. in Apeldoorn verkocht. Voorzover na te gaan is hiervan geen aangifte gedaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --