Gemeente Eindhoven

16 augustus 2005

Collegebesluiten

Ruimtelijke kaders voor gebied aan de Humperdincklaan/Karel de Grotelaan
De Gemeente Eindhoven heeft de ruimtelijke kaders voor het gebied aan de Humperdincklaan/Karel de Grotelaan vastgesteld. Op 6 december 2004 zijn de kaders besproken met belanghebbenden en een vertegenwoordiging van bewoners. Het vaststellen van deze kaders is nodig vanwege drie ontwikkelingen: het vertrek van het Grafisch Lyceum, de uitbreiding van de Lidl en het samenbrengen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs van de International School op een andere locatie in Eindhoven.

Subsidieverzoek ten behoeve van Kunst en technologiefestival STRP Het college van B&W heeft ingestemd met een eenmalige subsidie van 25.000 euro voor het project STRP. STRP is een jaarlijks terugkerend festival gericht op de raakvlakken tussen kunst, popcultuur en technologie. De ambitie van STRP is de kracht van Zuidoost Brabant als toptechnologieregio letterlijk te beleven en te verbeelden. Aan de subsidie is de voorwaarde verbonden dat ook de andere partijen hun toezeggingen nakomen. De subsidie komt ten laste van de reserve technologie.

Vaststellen van de Beleidsnotitie Taxi âVan bouwstenen naar beleidâ Het college van B&W heeft besloten om de Beleidsnotitie âTaxi - Van Bouwstenen naar beleidâ ter vaststelling aan te bieden aan de raad. Het doel van de notitie is het taxi-vervoer in Eindhoven een volwaardige plek in het Eindhovense mobiliteitsbeleid te geven. De beleidsnotitie is in samenwerking met de Kwaliteitskring Taxi tot stand gekomen. In de kwaliteitskring zijn de taxibranche, politie en gemeente vertegenwoordigd. De afgeronde inspraakprocedure heeft geleid tot één positieve reactie.

Gebiedsgerichte welstandscriteria
Het college heeft besloten de gebiedsgerichte welstandscriteria voor de gebieden Sintenbuurt, Tuindorp de Burgh, Philipswijk Blixembosch, Oude Gracht Oost en Geestenberg vrij te geven voor inspraak. Deze criteria maken deel uit van de Welstandsnota: De toetsing gestuurd. Bewoners van deze gebieden worden via een wijkinfo over de gebiedsgerichte welstandscriteria en de inspraakprocedure geïnformeerd.

zoeken
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

KlantenContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven