Politie Zaanstreek-waterland


21:43 15-AUG-05
ZAANDAM

Huiselijk geweld

De politie heeft een 24-jarige Zaandammer aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw. Een ruzie tussen de twee ontaarde in een schermutseling waarbij de man zijn echtgenote bedreigde met een mes. Toen de vrouw de man wegduwde, stak de man zichzelf per ongeluk in zijn been. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en werd daar aangehouden.

01:07 16-AUG-05
ZAANDAM, DS BAXSTRAAT

Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft het rijbewijs van een 60-jarige man uit Wormerveer ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol op een brommer reed. De man werd op de DS Baxstraat aan de kant gezet. Een blaastest wees uit dat hij te veel gedronken had. Aan het bureau bleek dat de man ruim drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

03:50 16-AUG-05
ZAANDAM, ZUIDDIJK
Zonder rijbewijs
De politie betrapte in de nacht van maandag op dinsdag een 16-jarige Zaandammer die zonder rijbewijs in een onverzekerde auto reed. Verder had de jongen geen geldig legitimatiebewijs bij zich. Hij verliet met drie boetes op zak te voet het bureau. De auto kan pas worden afgehaald als het voertuig is verzekerd.

06:14 16-AUG-05
PURMEREND, COMPONENT
Politie onderzoekt diefstal
De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van een aantal mobiele telefoons. In de nacht van maandag op dinsdag werden 37 taxi's opengebroken die op een bedrijfsterrein geparkeerd stonden. In totaal werden uit de voertuigen 35 mobiele telefoons gestolen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met de decentrale recherche Purmerend via 0900-8844.


---- --